Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında orman yangınları açısından üç tehlikeli sıcak hava dalgası yaşandığını belirterek vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde çağrıda bulundu.
Antalya'nın Kumluca ilçesinde artan sıcaklıklarla birlikte orman yangını riski yeniden gündeme geldi. Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, özellikle yaz aylarında ilçede "üç farklı sıcak hava dalgası" yaşandığını ve bu dönemlerin yangın riski açısından kritik önemde olduğunu söyledi. Okudan yaptığı açıklamada, vatandaşları belediye hoparlörleri, cami ezan sistemi, yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden sürekli uyardıklarını ifade ederek, orman yangınlarının büyük felaketlere yol açmaması için herkesin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Cengiz Okudan, Haziran ayında yaşanan ilk sıcak hava dalgasında vatandaşların aniden artan sıcaklıkları ciddiye almadığını ve bu nedenle büyük yangınların yaşanabildiğini belirtti. Temmuz ayındaki ikinci dalgada ise vatandaşların daha dikkatli olmasına rağmen, kuru rüzgârların bitkileri kurutması nedeniyle yangınların daha hızlı yayıldığını söyledi.
En tehlikeli dönem olarak ise Eylül ayını işaret eden Okudan, bu dönemde bitki örtüsünün tamamen kurumuş olduğunu, rüzgârların yön değiştirdiğini ve tarımsal faaliyetlerin yeniden başladığını hatırlatarak, en küçük kıvılcımın bile büyük yangınlara neden olabileceğini ifade etti.
Orman yangınlarıyla mücadelede ilçede 2 gözetleme kulesi, 10 farklı noktada konuşlandırılmış yangın söndürme ekibi, 10 arazöz, 3 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 tır, 1 JCB kepçe ve Mavikent Mahallesi'nde konuşlu yangın söndürme helikopteriyle hazır beklediklerini söyleyen Okudan, ayrıca Gazipaşa'da konuşlu İHA desteğiyle yangın gözlemleme çalışmalarının da sürdüğünü belirtti. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü'nün güçlü hava filosu ve teknik ekipmanları sayesinde Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede dünya sıralamasında üst sıralarda olduğunu hatırlatan Okudan, "Ancak bu imkanlara güvenip dikkatsiz davranmak büyük bir hatadır. Balıkesir ve İzmir yangınlarında da gördüğümüz gibi afet ve felaket güç dinlemez. Can ve mal kaybı yaşanmaması için vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması gerekiyor" diyerek uyarılarda bulundu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)