Uluslararası vadeli işlem piyasalarında güne düşüşle başlayan Brent petrol, kritik eşik olan 100 dolar seviyesinin altına sarktı. Dün işlem hacmi içerisinde 100,77 dolara kadar tırmanan Brent petrolün varil fiyatı, günü 100,23 dolar seviyesinden kapatmıştı.
Bugün saat 09.01 itibarıyla kaydedilen verilere göre Brent petrol, önceki kapanış gününe oranla yüzde 3,5 oranında bir değer kaybı yaşayarak 96,68 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı zaman diliminde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise 89,21 dolar seviyesinden alıcı buldu.
Küresel piyasalardaki bu aşağı yönlü hareketin temelinde, jeopolitik gelişmelerin arz güvenliği üzerindeki etkileri yer alıyor. Piyasa analistleri ve uzmanlar, petrol fiyatlarındaki gerilemede ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile yürütülen müzakerelere dair yaptığı açıklamaların kritik rol oynadığını ifade ediyor.
Söz konusu açıklamaların, piyasalarda bir süredir hakim olan arz yetersizliği ve tedarik zinciri aksamalarına yönelik endişeleri azaltması, satış baskısını beraberinde getirdi.
İran ile yürütülen diplomatik süreçlerin olumlu yönde seyretme ihtimali, küresel petrol arzının artabileceği beklentisini güçlendirdi. Bu durum, enerji maliyetleri üzerinde baskı oluşturan risk primlerinin azalmasını sağladı.
Güne sert bir düşüşle başlayan enerji piyasalarında gözler, müzakere sürecinden gelecek yeni resmi açıklamalara çevrilmiş durumda. Brent petrolün 100 doların altındaki seyri devam ederken, arz ve talep dengesine ilişkin belirsizliklerin müzakerelerin seyrine göre şekillenmesi bekleniyor. Konuya ilişkin taraflardan gelecek yeni bir veri veya resmi duyuru henüz paylaşılmadı.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)