Aydın’ın turizmde öncü ilçesi Kuşadası’nda, 2023’ün son günlerine yaklaşırken otellerde yılbaşı öncesi büyük bir hareketlilik yaşanıyor.
Kuşadası Otelciler Birliği KODER Başkan Yardımcısı Serdar Köroğlu yaptığı açıklamada, yılbaşında Kuşadası’nı tercih eden yerli misafirlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi gösterdiğini belirtti. "Yıl başında Kuşadası’nda otellerin hemen hemen hepsi dolmak üzere. Kuşadası’nı tercih eden Romanya, Bulgaristan ağırlıklı az da olsa Alman Hollandalı birazda Hintli grup misafirleri var" dedi.
Yılbaşı tatili için hazırlıklarını sürdüren Kuşadası otelleri, özellikle orkestra konserleri ve özel menülerle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Bu özel dönemde otellerin doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaştığı belirtiliyor. Açık oteller, yeni yıl temalı süslemelerle, ışıl ışıl yılbaşı ağaçlarıyla ve renkli dekorasyonlarıyla misafirlerine görsel bir şölen sunuyor.
Kuşadası, yılbaşında turizmdeki canlılığıyla dikkat çekerken, oteller ve restoranlar özel menülerle misafirlerini ağırlayarak yeni yıl heyecanını doruklarda yaşatmaya hazırlanıyor. Yabancı turistlerin ilçedeki otelleri doldurduğu bir dönemde, yerli turistlerin de ilgi göstermesiyle Kuşadası, yılbaşı coşkusunu tüm renkleriyle karşılıyor.
Kuşadası Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Seydi Yıkılmaz, yeni yıla doğru yaklaşırken hazırlıklarla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Havalarda iyi gidiyor, işletmelerde yenilikler yapılıyor. Otellerde doluluk oranı yüzde 90 civarında. Birlikte bir nebzede olsa iş yapacaklarını düşünüyoruz" dedi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)