Bursa

Kuyumcunun çantalar ile altınları götürme anları kamerada

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir kuyumcunun, onlarca kişiyi kurduğu Yavru isimli sistemle ucuz altın vaadiyle dolandırdığı ve yüklü miktarda parayla ortadan kaybolduğu iddiaları üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Kuyumcunun çantalar ile altınları götürme anları kamerada

BURSA (İHA) - Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir kuyumcunun, onlarca kişiyi kurduğu Yavru isimli sistemle ucuz altın vaadiyle dolandırdığı ve yüklü miktarda parayla ortadan kaybolduğu iddiaları üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Olayla ilgili özel ekip kurulurken şüpheli ve yanında bulunan 4 kişi kısa bir sürede yakalandı. Kuyumcunun bir arkadaşıyla birlikte altınları dükkandan çantalar ile kaçırma görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. Kuyumcunun ilk ifadesinde ise ""Parayı döndüremedim iflas ettim, pişmanım." dediği öğrenildi.
Orhangazi’de faaliyet gösteren bir kuyumcudan dün gün boyu haber alınamadı. İlçede uzun yıllardır kuyumculuk yapan ailenin üçüncü nesil işletmecilerinden A.Ö.’nün işyerini açmamasının ardından ortaya atılan iddialar ilçede büyük bir kazanç ortamının oluşturulduğunu ortaya çıkardı.
Saadet zinciri kurarak para toplamış
İddiaya göre, kuyumcu A.Ö. (44), yakın çevresinden emanete bırakmaları şartı ile uygun fiyata Cumhuriyet altını satmaya başladı. Bir süre sonra kar amaçlı emanete altın bırakanların sayısı arttı. Sistem büyüyünce sistem altın üzerinden komisyon verilmesine döndü. Mağdurların yüzde 4 ile yüzde 30 arasında komisyon alan kişiler olduğunu iddia edildi. ‘Yavru’ adı verilen sistemde parası ile gelen kişilere piyasa fiyatından daha uygun fiyatla altın satılırken, 1 ay sonra taahhüt edilen oran sayısında altının kar olarak verildiği iddia edildi.
Müracaat sayısının yüze kadar ulaşabileceği öngörülüyor
Bir süredir taahhüt ettiği altınları ya da altınlar değerinde parayı sahiplerine zamanında teslim etmekte zorlandığı konuşulmaya başlayınca, birçoğu birbirinden habersiz olan mağdurlar altınlarını sistemden çıkartmak istedi. Sistemden çıkışlar işlerin daha da zora sokmaya başladı. İddiaların hedefindeki kuyumcu bu sabah açılmayınca içeride altınları olan kişiler bilgi almak için aradıklarında ulaşamadı. Gün içinde ise kuyumcunun akşamdan dükkanı da boşaltarak kaçtığı ileri sürüldü. Kuyumcunun kaçtığını öğrenen mağdurlar ise savcılığa şikayette bulundu.
55-60 milyonluk saadet zinciri
Kuyumcu A.Ö.’nün piyasadan topladığı para miktarının 55-60 milyon arasında olduğu öğrenildi. Henüz Savcılığa başvuran kişi sayısının 20 olduğunu, ve sayının yüze ulaşabileceği öngörülüyor.
Kuyumcunun dükkandan altınları çanta ile alma anları KGYS kamerasında
A.Ö.'nün dün akşam saatlerinde bir arkadaşıyla birlikte kuyumcu dükkanına geldiği ve çantalar ile altınları götürdüğü görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde; kuyumcunun arkadaşıyla gelerek yaklaşık 2 dakikada içinde altınların olduğu çantalarla koşar adım bölgeden uzaklaştıkları görüldü.
Arkadaşının arabasıyla İstanbul'a gitmiş
Arkadaşının kendi aracıyla İstanbul'a giden A.Ö.'nün burada başka bir arkadaşının evinde kaldığı öğrenildi.
Olayla ilgili özel ekip kuran Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Bursa, Orhangazi ve İstanbul'da yaptığı eş zamanlı operasyon sonrasında A.Ö, ortağı, çalışanı ve İstanbul'da iki arkadaşı olmak üzere toplam 5 kişiyi gözaltına alındı. Saadet zinciri kuran A.Ö., İstanbul'dan Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, işlemleri devam ediyor.
İlk ifadesi ortaya çıktı
Kuyumcu A.Ö.'nün ilk ifadesinde sistemi iyi niyetle kurduğunu söylediği öğrenilirken; "Parayı döndüremedim, iflas ettim, pişmanım." dediği ortaya çıktı.
Konuyla alakalı soruşturma sürüyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Emniyet Hırsıza Aman Vermedi! Cüzdan ve Çanta Hırsızlığı Çözdü!
Bölgesel

Burdur'da Emniyet Hırsıza Aman Vermedi! Cüzdan ve Çanta Hırsızlığı Çözdü!

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Yeşilova ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda bir hırsız gözaltına alındı. Hırsızın üzerinde 6 bin 805 TL değerinde çalıntı para ele geçirildi.

Adıyaman'da motosiklet çalındı
3. Sayfa

Adıyaman'da motosiklet çalındı

Adıyaman’da, park halindeki bir motosiklet kimliği belirsiz şahıs yada şahıslar tarafından çalındı.

Antalya'da şehit ailesinin 300 litre zeytin yağını çalan hırsızlar yakalandılar
Bölgesel

Antalya'da şehit ailesinin 300 litre zeytin yağını çalan hırsızlar yakalandılar

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde şehit ailesine ait piyasa değeri 90 bin TL olan 300 litre zeytinyağını çalan 2 şüpheli, polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu yakalanarak, adliyeye sevk edildi.

Adıyaman'da hırsızlık yapan şahıs yakalandı
3. Sayfa

Adıyaman'da hırsızlık yapan şahıs yakalandı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde otomobilden hırsızlık yapan 1 şahıs yakalandı.

Burdur'da Kafeye İki Gün Üst Üste Giren Hırsızlar Güvenlik Kameralarına Yakalandı!
Bölgesel

Burdur'da Kafeye İki Gün Üst Üste Giren Hırsızlar Güvenlik Kameralarına Yakalandı!

Burdur'da bir kafeye iki gün üst üste giren hırsızlar, camdan girip yan apartmanın yangın merdiveninden kaçarak bir miktar parayı ve personelin eşyalarını çaldı. Hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı. Polis hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Burdur'da hırsızlık yapan şahıs kameralara yakalandı
Bölgesel

Burdur'da hırsızlık yapan şahıs kameralara yakalandı

Burdur’da faaliyet gösteren bir kafeye iki gün üst üste giren hırsızlar bir miktar parayı ve personelin eşyalarını çalarak kaçtı.