Hayvancılıkla uğraşan üreticilerin merakla beklediği destek ödemeleriyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu yıl koyun desteği ödenmeyecek. Peki, kuzu ve buzağı destekleri çiftçilerin hesabına ne zaman yatırılacak?
Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor, çiftçiye artık koyun desteği ödenmeyecek. Koyun desteği yerine kuzu oğlak desteği ödenecek. Destekleme alabilmek için kuzuların en az 120 gün işletmede kalması gerekiyor. Ayrıca destekleme kapsamındaki hayvanın 4 aylık (120 günlük) süre içerisinde doğduğu işletmeden, işletme sahibine ait farklı bir işletmeye nakledilmesi durumunda, sahip bilgisi değişmediği için desteklemeye ilişkin diğer şartların da sağlanması kaydıyla desteklemeden yararlanılabilir.
Kuzu ve oğlakların tümüne koyun-keçi vebası aşısı yapılmış ve VETBİS’e kaydedilmiş olmak zorundadır. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illeri ile İstanbul ve Çanakkale (Gökçeada dahil) illerinin Avrupa yakası ilçelerinde (Trakya) bulunan işletmelerde koyun-keçi vebası aşı şartı aranmayacak.
Kuzu oğlak ve buzağı desteği ne zaman ödenecek?
Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre Mayıs ayında buzağı desteklerinin ödenmeye başlanacağı ve hemen ardından kuzu oğlak desteklerinin ödeneceği kaydediliyor.
tarımdanhaber
Erzurum'un Aşkale ilçesinde ortaokul öğrencisi kazandığı ödülleri Filistin'e bağışladı.
Afyonkarahisar Merkez Şemsettin Güneş İmam Hatip Ortaokulu, zulüm altındaki Filistin halkına destek olmak amacıyla anlamlı bir kampanyaya imza attı. Detaylar haberimizde...
MAKÜ Öğrenci Toplulukları İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi.
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde düzenlenen törende ORKÖY kredisi kapsamında alınan tomruk çekme vinçleri hak sahiplerine teslim edildi.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde toplanan vatandaşlar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
Şahinbey Belediyesi, 2025 Aile Yılı kapsamında 10 yıl ve üzeri evli çiftlere 25 bin TL'ye kadar nakdi destek sunacak. Çocuk başına ek bin TL verilecek.
Yorumlar (0)