Lezzetli Köftenin Sırrı Dinlenmeden Olmaz

Karakuş, vatandaşların köfte yaparken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirdi. Devamı Haberimizde...

Lezzetli Köftenin Sırrı Dinlenmeden Olmaz

Emirgan Köftecisi Şefi Gökhan Karakuş, vatandaşların köfte yaparken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirerek, “Köfte harcı yoğurulduktan sonra bir gün dinlendirilirse çok lezzetli bir köfte ortaya çıkar” dedi.
Emirgan Köftecisi Şefi Gökhan Karakuş lezzetli bir köftenin nasıl yapılacağı konusunda vatandaşlarda önerilerde bulundu. Köfte için alınan kıymanın taze olmasının çok önem arz ettiğini dile getiren Karakuş, köftenin lezzetli olması için kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söyledi. Şef Gökhan Karakuş, köftenin piştiğini renginden anlamanın kolay olduğunu belirterek, “Köftemizde yüzde 80 dana eti, yüzde 20 kuzu eti kullanıyoruz. İçerisinde kırmızıbiber, sivri biber, soğan ve sarımsakta mevcut. Lezzetli bir köfte için en önemlisi taze ettir. Taze bir et olmaz ise lezzetli bir köfte de olmaz. Köfteyi tahmini 10 dakika yoğurup, istediğimiz kıvama getirdikten sonra gramajlara ayırıp, basım işlemini yapıyoruz. Daha sonra köfte dinlenip, pişirmeye hazır hale geliyor. Köftenin piştiğini renginden anlamak kolay. Köftenin rengi değiştiği zaman çevirip, diğer yüzünü pişiriyoruz. Püf nokta olarak köfte harcı yoğurulduktan sonra bir gün dinlendirilirse çok lezzetli bir köfte ortaya çıkar. İyi bir köfte için eti güvenilir yerlerden almak gerekiyor. Bir sonraki konu ise dediğim gibi köfte harcı hazırlandıktan sonra dinlendirilmesi ve ızgarada pişerken kısık ateşte ve sık sık çevrilmesi önemlidir” ifadelerini kullandı.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.