Libya'da Daniel Fırtınası: Hayatlar sildi

Orta Akdeniz'de etkili olan Daniel Fırtınası, Libya'nın doğusuna da ulaştı. Fırtınanın yol açtığı şiddetli yağışlar nedeniyle 1500'den fazla kişi hayatını kaybetti, 7 bin kişi kayıp.

Libya'da Daniel Fırtınası: Hayatlar sildi

Yunanistan'ın ardından Libya'yı da vuran Daniel Fırtınası'nın yol açtığı şiddetli yağışlarda can kaybı korkunç sayılara ulaştı. Libya'nın doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanı Ebu Zeribe, ülkeyi vuran yağışlara ilişkin olarak, "Yağışlarda 1500'den fazla kişi öldü, 7 bin kişi kayıp." dedi.

Orta Akdeniz'de etkili olan ve Libya'nın doğusuna ulaşan "Daniel" fırtınası nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 1500'den fazla kişinin öldüğü açıklandı. Konuya ilişkin konuşan Libya'nın doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanı Ebu Zeribe, "Yağışlarda 1500'den fazla kişi öldü, 7 bin kişi kayıp." ifadelerini kullandı.

DANIEL FIRTINASI LİBYA'YI VURDU

Yunanistan'da 15 kişinin ölümüne yol açan Daniel Fırtınası, hafta sonu Libya'da etkili olmaya başladı. Olağanüstü hal ilan edilen Derna, Bingazi, Sousse ve Al-Marj bölgesinde fırtınanın yol açtığı şiddetli yağışlar sel felaketine neden oldu.

1500'DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 7 BİN KİŞİ KAYIP

Ülkenin batısında yer alan Misrata kenti de sele teslim oldu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda sel nedeniyle en az 150 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Öte yandan son yapılan açıklamada ise Bakan Zeribe ölü sayısının 1500'den fazla olduğunu söyledi. Bakan Zeribe ayrıca sel nedeniyle 7 bin kişinin kayıp olduğunu ifade etti.

"ULUSLARARASI MÜDAHALEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Libya'nın Derne kentinin Belediye Meclis Üyesi Ahmed Emdur Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Derna'da çok sayıda bina ve konutun tamamen sular altında kaldığını; altyapının sel sularıyla sürüklendiğini, ana yolların yıkıldığını, kamu ve özel mülklerde önemli kayıpların olduğunu belirtti. Emdur, "Derne yıkık bir kent haline geldi. Acilen uluslararası müdahaleye ihtiyacımız var. Deniz yollarının acilen açılmasını gerekiyor. Çünkü kente ulaşan tüm kara yolları yıkıldı, sadece tek bir yol kaldı. Ondan da geçiş zor." ifadelerini kullandı.

ACİL MÜDAHALE EKİBİ GÖREVLENDİRİLDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Libya İnsani Yardım Koordinatörü Georgette Gagnon ise X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "ülkenin doğu bölgelerini etkisi altına alan Daniel fırtınasının yıkıcı etkilerinden derin üzüntü duyduğunu" ifade ederek, Libya'nın doğusundaki yerel otoritelerin ve ortaklarının desteklenmesi adına hazırlık yapılması için acil müdahale ekibini görevlendirdiğini belirtti.

MISIR'A DOĞRU İLERLİYOR

Sel bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, okul ve iş yerleri ile 4 büyük petrol limanı da kapatıldı. Fırtınanın bugün itibarıyla Mısır'da da etkili olması bekleniyor.

TÜRKİYE'DE 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Türkiye'yi de vuran Daniel Fırtınası'nın yol açtığı şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel felaketinde Kırklareli ve İstanbul'da olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetmişti.

YUNANİSTAN'DA 15, BULGARİSTAN'DA 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Yunanistan'ın, 5 Eylül'den beri karşı karşıya kaldığı sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirmişti. Ülkenin özellikle Volos kentinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkilemiş ve birçok ev, iş yeri ve araç zarar görmüştü.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sel Afetinden Zarar Gören Şeker Kanyonu Yolu İçin Çalışmalar Hız Kazanıyor
İş Dünyası

Sel Afetinden Zarar Gören Şeker Kanyonu Yolu İçin Çalışmalar Hız Kazanıyor

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, sel afetinden dolayı zarar gören Şeker Kanyonu ve içinden geçen yola ilişkin, İl Özel İdaresi ve karayollarının çalışma yaptığını söyledi.

Antalya'da Sel Felaketi: Esnafın 1,5 Milyonluk Malı Çöp Oldu!
Bölgesel

Antalya'da Sel Felaketi: Esnafın 1,5 Milyonluk Malı Çöp Oldu!

Antalya'da pazartesi günü etkili olan sel felaketi esnafı da vurdu. 8 gün önce kiraladığı deposu sel sularına teslim olan esnaf Hakan Baban'ın 1,5 milyon değerindeki kadın çantaları çöp oldu.

Antalya'da sel felaketi tarihi surları da yıkıp geçti
Bölgesel

Antalya'da sel felaketi tarihi surları da yıkıp geçti

Antalya’nın tarihi Kaleiçi surlarında, 2 gün süren sağanak yağışın ardından yıkıntılar oluştu. Toprağın kayıp surların çökmesiyle birlikte, olayın yaşandığı yerdeki bir işletme adeta havada asılı kaldı.

Antalya'da sel felaketi sonrası Burdur İtfaiyesi bölgede
Bölgesel

Antalya'da sel felaketi sonrası Burdur İtfaiyesi bölgede

Antalya'da yaşanan sel felaketi sonrası Burdur Belediyesi İtfaiye Ekipleri bölgeye giderek çalışmalara başladı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Antalya'ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Sel felaketinden önce düşen yıldırımdan korkutan görüntüler
Bölgesel

Sel felaketinden önce düşen yıldırımdan korkutan görüntüler

Antalya'da önceki gün gece başlayan ve bir kişinin hayatını kaybettiği sel öncesinde düşen yıldırım cep telefonuyla kaydedildi.

Antalya'da yoğun yağış sonrası duvardaki izler felaketin boyutunu gözler önüne serdi - Haberler
Bölgesel

Antalya'da yoğun yağış sonrası duvardaki izler felaketin boyutunu gözler önüne serdi - Haberler

Antalya'da iki gündür etkili olan sağanak yağış sonrası zarar gören mahallelerde yaralar sarılmaya başlandı. Bodrum katlardaki su arazözler yardımıyla çekilirken, duvardaki izler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.