Burdur / Bucak

Lider Fitness’ten Crossfit müjdesi

-Lider Fitness'ten Crossfit müjdesi -Lider Fitness İşletme Sahibi Mehmet Topak, “Lider Fitness olarak, genel güç ve kondisyon programı olan Crossfit hizmetini Bucak’a getirdik” dedi.

Lider Fitness’ten Crossfit müjdesi

-Lider Fitness’ten Crossfit müjdesi

-Lider Fitness İşletme Sahibi Mehmet Topak, “Lider Fitness olarak, genel güç ve kondisyon programı olan Crossfit hizmetini Bucak’a getirdik” dedi.

Lider Fitness İşletme Sahibi Mehmet Topak, Bucak’ta 4 yıldır hizmet verdikleri Lider Fitness Spor Salonunda Crossfit Programına başladıklarını müjdeledi. Lider Fitness Spor Salonunun 850 metrekare kapalı yeni spor salonu hakkında bilgi veren İşletme Sahibi Mehmet Topak, yeni havalandırma sistemi, yeni soyunma odaları , ferah ve hijyenik ortamı ile tüm sporseverleri davet etti.

CROSSFİT PROGRAMI NEDİR?

Crossfit programının gene güç ve kondisyon programı olduğunu ve programla 10 temel fiziksel özelliğin kuvvetlendirildiğini anlatan Lider Fitness İşletme Sahibi Mehmet Topak, “CrossFit genel güç ve kondisyon programıdır. Tanımlanmış 10 temel fiziksel özelliğin gelişimini hedefler. Bu özellikler Kardiyovasküler Kapasite, Dayanıklılık, İş yapabilme kapasitesi, Güç, Esneklik, Patlayıcı Kuvvet, Hız, Koordinasyon, Çeviklik, Dengedir. Hedeflenen fiziksel özelliklerin gelişimi; Olimpik halter hareketleri,Temel jimnastik hareketleri, Atletizm hareketlerini kapsayan antrenmanlar sayesinde olur. Bu fonksiyonel hareketler, vücut geliştirme çalışmalarının aksine, tüm vücudu ve kas gruplarını dengeli bir şekilde çalıştırır. Vücut geliştirme sporu ise genellikle antrenman esnasında belirli bir bölgeye yoğunlaşır ve diğer kas gruplarının çalıştırılması haftanın belirli günlerine yayılır. Crossfit antrenmanların da vücudun bütün bölgelerinin baz alınması, antrenmanlardan daha fazla yarar sağlanmasına neden olur”dedi.

“KISA SÜREDE DEĞİŞİMİ GÖRECEKSİNİZ”

Crossfit Programının en iyi avantajının kısa sürede vücutta kendini göstermesi olduğunu vurgulayan Lider Fitness İşletme Sahibi Mehmet Topak, “Zorlu ve yoğun uygulama koşulları sebebiyle korkutucu gözükebilen Crossfit sporunun en iyi avantajı, yapılan antrenmanların kısa sürede vücutta kendini göstermesidir. Hergün farklı bir antrenman programı (WOD- Work Out of the Day) ile çalışılması bu sporun bir diğer özelliğidir. CrossFit, nabzın yüksek derecede kalarak antrenmanların olabildiğince hızlı ve atik bir şekilde tamamlanmasını hedefler. Metabolizmanın hızlanması ve aktive edilen hormonların sonucu ile düşük yağ oranı ile birlikte daha atletik bir vücut yapısına sahip olunur. CrossFit antrenmanlarını uygulamak için karmaşık spor aletlerine gerek yoktur. Antrenmanlar, Kendi vücut ağırlığını kullanarak,Serbest ağırlıklar kullanarak, Çeşitli elektriksiz kondisyon malzemeleri kullanarak yapılabilmektedir. Yoğun egzersizlerin bir araya gelmesiyle oluşan CrossFit, son zamanlarda bir spor türü olmaktan çıkıp bir spor branşı olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Bunun yanı sıra sıkı ve fit bir vücut içinde oldukça etkin çalışma programları sunan CrossFit, günümüzde en çok tercih edilen sporlardan biri haline gelmiştir.Crossfit kesinlikle bilinçsiz bir şekilde yapılmamalıdır. Spor yapmayı bilmeyen, gerekli ısınma ve bedensel egzersiz hareketleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerin, bir uzman tarafından destek almadan bu sporu yapmamaları önerilir” açıklamasında bulundu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Lider Fitness Crossfit'te kadınlar günü kampanyası
Tanıtım

Lider Fitness Crossfit'te kadınlar günü kampanyası

Lider Fitness Crossfit, 8 Mart Kadınlar gününde kadınlara özel kampanya başlattı.

Lider Fitness Crossfit'te fiyatlar sabitlendi
Tanıtım

Lider Fitness Crossfit'te fiyatlar sabitlendi

Düzenli bir yaşamım, fit bir vücudum olsun diyenlerin adresi Lider Fitness Crossfit, sizler için fiyatları sabitledi.

Lider Fitness Crossfit'te öğretmenlere özel kampanya
Tanıtım

Lider Fitness Crossfit'te öğretmenlere özel kampanya

Lider Fitness Crossfit, öğretmenler gününde öğretmenlere özel kampanya başlattı.

Lider Fitness CrossFit 1 HAZİRAN’DA YENİDEN HİZMETİNİZDE
Tanıtım

Lider Fitness CrossFit 1 HAZİRAN’DA YENİDEN HİZMETİNİZDE

Korona Virüs tedbirleri kapsamında kapatılan Lider Fitness CrossFit tekrar hizmete açılıyor…

CORONAVİRÜS TEDBİRLERİ TAMAM LİDER FİTNESS’DA SPORA DEVAM
Tanıtım

CORONAVİRÜS TEDBİRLERİ TAMAM LİDER FİTNESS’DA SPORA DEVAM

Son dönemlerde gerek sağlıklı bir yaşam için, gerekse spor yaparak daha formda kalabilmek için 7’den 70’e herkesin gönül rahatlığı ile gittiği Lider Fitness'da Corona virüse karşı gerekli önlemler alınıyor.

Bucak’ta “Lider” bayanlardan anlamlı destek
Spor

Bucak’ta “Lider” bayanlardan anlamlı destek

Bucak ilçesinde Lider Fitness Salonu'ndan lösemi haftası dolayısıyla anlamlı destek geldi. Spor merkezinde fitness yapan bayan sporcu ve eğitmenler, 2-8 Kasım 2018 tarihleri arasında kutlanan Lösemi haftası dolayısıyla yüzlerine maske takarak spor yaptılar. İşletme sahibi Mehmet Topak, …