Burdur

LNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışma

Burdur-Antalya kara yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu LNG yüklü çekici şarampole devrildi. Patlama tehlikesi nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatılan yol, yaklaşık 13 saat süren kurtarma çalışmaları sonrasında tekrar trafiğe açıldı.

LNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışma

Burdur-Antalya kara yolunda gece saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu LNG yüklü çekici şarampole devrildi. Patlama tehlikesi nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatılan yol, yaklaşık 13 saat süren kurtarma çalışmaları sonrasında tekrar trafiğe açıldı.

Kaza, saat 00.15 sıralarında Burdur-Antalya kara yolunun 17’nci kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İzmir Aliağa’dan yola çıkıp Burdur'dan Antalya istikametine seyir halinde olan Mustafa Irkıçatal (57) idaresindeki 07 DDL 41 plakalı LNG yüklü tanker, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kaza nedeniyle sürücü yaralanırken delinen tankerde gaz sızıntısı oluştu. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine yaptığı ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı sürücü ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken jandarma ve polis ekipleri Burdur-Antalya kara yolunu patlama riskine karşı çift taraflı trafiğe kapattı. Güvenlik önleminin ardından itfaiye ekipleri tarafından gaz tahliye işlemlerine başlandı. Sabah saatlerinde Antalya’dan gelen özel ekiplerin desteğiyle kaza yapan tankerde kalan LNG gazı başka bir tankere dolduruldu. Vinç yardımıyla tankerin çekiciye yüklenmesinin ardından yaklaşık 13 saatin ardından Burdur-Antalya kara yolu tekrar trafiğe açıldı.

Meydana gelen kaza hakkında açıklamada bulunan Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, "Gece saat 00.15 sıralarında LNG yüklü tanker İnsuyu mevkiinde kaza yapmış. Biz olay yerine geldiğimizde yoğun bir şekilde gaz sızıntısı vardı ve yol güvenliği sağlanamamıştı daha. Bizim ilk hedefimiz yol güvenliğini sağlamaktı. Çünkü sürekli hava akımının yön değiştirmesinden dolayı gaz yer değiştiriyordu. Yol güvenliğini sağladıktan sonra çöküntü gazlara ekiplerimiz müdahale etti. Sabah kadar sürdü bu müdahalemiz. Çünkü çok titiz bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Amacımız gazın alev almaması, kıvılcım çıkarabilecek her türlü etkeni ortadan kaldırmaktı. Bunu başardık. Saat 10.30’a doğru gaz tahliye oldu. Çünkü gazın kendiliğinden tahliye olmasını bekliyorduk. Tankın zarar gören tarafının alt tarafta kalması bizim çalışmalarımız bu kadar uzun sürmesine neden oldu. Çünkü hiçbir şekilde o alanı kapatma imkanımız yoktu. Ortam güvenliğini sağlayarak gazın tahliyesi bitti. Şu anda vinç ve kurtarıcılar yardımıyla araçlar kaldırıldı. Burada büyük bir faciayı en ucuz bir şekilde atlattığımızı söylemek isterim" dedi.

Vinç yardımıyla tankerin çekiciye yüklenmesi sonrasında yaklaşık 13 saatin ardından Burdur-Antalya kara yolu tekrar trafiğe açıldı.

LNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışmaLNG Tankeri Devrildi, Yol 13 Saat Kapalı Kaldı! Tahliye için hummalı çalışma

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 17 Mayıs hava durumu
Bölgesel

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 17 Mayıs hava durumu

Burdur, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova 17 Mayıs Cuma günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 17 Mayıs hava durumu raporu

MAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele Alınacak
Bölgesel

MAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele Alınacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen 7. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu'nda bilginin gücü ve işletmenin geleceği masaya yatırıldı. Detaylar haberimizde...

Burdur'da Sağlık Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor!
Bölgesel

Burdur'da Sağlık Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor!

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, ilçelerdeki sağlık yatırımlarında son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Altınyayla 112 istasyonunun kaba inşaatı tamamlanmak üzere, Çavdır ilçe entegre hastanesinin yer teslimi yapıldı.

AK Parti Burdur heyetinden Ahmet Gümen'e ziyaret! Burdur için işbirliği
Bölgesel

AK Parti Burdur heyetinden Ahmet Gümen'e ziyaret! Burdur için işbirliği

AK Parti Burdur heyeti, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Gümen'i ziyaret ederek Burdur'un tarım ve ormancılık alanındaki gelişimi görüştü.

Bucak İncedere Köyünde Kayıp Dana Aranıyor!
Bölgesel

Bucak İncedere Köyünde Kayıp Dana Aranıyor!

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı İncedere Köyünde Orhan Erol'a ait bir dana kayboldu. Detaylar haberimizde..

Burdur yine ilk sırada! Kural tanımazlara 34 milyon TL yazıldı
Bölgesel

Burdur yine ilk sırada! Kural tanımazlara 34 milyon TL yazıldı

Burdur'da Nisan ayında Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından 946 olaya müdahale edildi. Olayların %90,3'ü asayiş suçları oluşturuyor ve bu olayların %99,9'u aydınlatıldı.