2023 yılının başlamasıyla birlikte Lozan Barış Antlaşmasında gizli bir madde olup olmadığı gündemde yer alırken, bu soruyu TBMM Başkanı Mustafa Şentop cevapladı.
2023 yılı, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra İsviçre'de 24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Barış Antlaşması'nın 100'üncü yılı olacak.
Türkiye, Lozan Antlaşması'nın 100'üncü yılına girerken yeni bir konu da gizli madde olup olmadığı tartışması.
Tartışmalar sırasında kimileri, Lozan'ın yeni yılda hükümsüz hale geleceğini düşünüyor.
Lozan nedeniyle Türkiye'nin yerli kaynaklarını kullanamadığı iddiası dilden dile dolaşırken, gerçeklik payının olmadığının altı her seferinde çiziliyor.
Birçok insanın merak ettiği tartışmalara son noktayı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop koydu.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Lozan Antlaşması'nda gizli madde var iddialarına yönelik konuştu.
Mustafa Şentop'dan Lozan açıklaması: Gizli bir madde yok ViDEO
Mustafa Şentop, "Parlamentolarda oylanan uluslararası sözleşmelerde gizli bir hüküm olmaz. Uluslararası bir anlaşmanın gizli bir maddesi nasıl olabilir? Lüzumsuz bir tartışma. Gizli bir madde yok." dedi.
ensonhaber
Burdur'un Bucak ilçesinde ara tatilde öğrencilere kapısını açan BİLSEM'de ilk kez uygulamaya konulan kış okulları öğrencilerden büyük ilgi gördü.
Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Ocak 2023 tarihinde Toplum Yararına Program (TYP) Bucak ilçesinde çalıştırılacak kişilerin kura çekimi tamamlandı.
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Burdur'dan, 193 proje başvurusu yapıldı.
Yeniden Refah Partisi Bucak eski ilçe başkanı Mustafa İnal, milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Aday Adayı Hülya GÜMÜŞ, Bucak ilçesine bağlı Beşkonak köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.
Yeniden Refah Bucak ilçe Başkanlığı'na Yılmaz Korkmaz atanarak, mazbatasını aldı.