Mersin

’Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz? ’oyunu büyük ilgi topladı

Kent genelinde Mersinlilerle oyunlarını buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, aynı zamanda şehir şehir gezip oyunlarını başka illerdeki tiyatroseverlerle buluşturmayı da sürdürüyor.

’Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz? ’oyunu büyük ilgi topladı

Kent genelinde Mersinlilerle oyunlarını buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, aynı zamanda şehir şehir gezip oyunlarını başka illerdeki tiyatroseverlerle buluşturmayı da sürdürüyor. Bu çerçevede Mersin Şehir Tiyatrosunun en sevilen oyunlarından biri olan ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu, 8. Adana Şehir Tiyatroları Festivali’nde Adanalı tiyatroseverlerle buluştu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonu’nda 17 farklı oyunun boy gösterdiği festivalde, ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyununa sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Kapalı gişe oynayan ve sık sık alkışlarla kesilen oyun, seyirciden tam not aldı. Beğeniyle izlenen temsilin ardından Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve oyunun rejisörü Hülya Savaş’a, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Güneş tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun aynı oyun ile seyircilerin karşısına çıktığı bir diğer gösterim ise Çine Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Alabanda Tiyatro Festivali oldu. Türk edebiyatının duayen isimlerinden Muzaffer İzgü’nün yazdığı ve aynı zamanda kendi memleketi olan Çine’de sergilenen oyuna ilçe halkı da büyük ilgi gösterdi. 64 ilden tiyatro grubunun katıldığı ve Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalde sahnelenen Mersin Şehir Tiyatrosu ekibi, performanslarıyla seyircileri kendine hayran bıraktı. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve oyunun rejisörü Hülya Savaş’a oyun sonrası plaket takdim edildi.
Türk tiyatrosunun en sevilen örneklerinden biri olan ve Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ adlı oyun, yıllar önce kaybettiği eşinin yokluğunda, kızından başka kimsesi kalmamış, kızının mürüvvetini görmekten başka gayesi olmayan bir kadını ve gündelik hayatın sıradanlığından kaçıp kurtulmayı başaramayan umutsuz kızının yalnızlığını konu ediniyor. Oyun, 2 farklı nesilden kadının, toplumsal cinsiyet rolleri ve evlilik düzleminde çatışmasını ele alıyor. ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu Hülya Savaş yönetmenliğinde seyirci karşısına çıkarken, oyunun kostüm ve dekor tasarımını Alev Tol, müziklerini Emrah Oğuz, ışık tasarımını Eyüp Nadi Dur ve dramaturgluğunu ise Taner Çelik yaptı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Nevşehir'de ’Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ tiyatro oyunu
Etkinlik

Nevşehir'de ’Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ tiyatro oyunu

Tiyatro Ankebut tarafından sahneye konulan, Nurdan Albamya İnce’nin yazıp oynadığı ’Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ tiyatro oyunu Nevşehir’de sahnelenecek.

Ayşecik tiyatro oyunu yoğun ilgi aldı
Yaşam

Ayşecik tiyatro oyunu yoğun ilgi aldı

Kartepe’de sahnelenen "Ayşecik" isimli tiyatro oyunu minikler tarafından ilgiyle izlendi. Dede ve torunun maceralarının anlatıldığı oyun, renkli anlara sahne oldu.

Van Devlet Tiyatrosu aralık ayında 6 oyun sergileyecek
Bölgesel

Van Devlet Tiyatrosu aralık ayında 6 oyun sergileyecek

VAN (İHA) – Van Devlet Tiyatrosu, aralık ayında bir çocuk 5 yetişkin olmak üzere 6 oyun ile seyircisinin önüne çıkacak.

HKÜ’de ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ sebebiyle tiyatro oyunu sergilendi
Yaşam

HKÜ’de ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ sebebiyle tiyatro oyunu sergilendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen “Ne Olur ki?” isimli tiyatro oyunu HKÜ Cine Amfi’de izleyicilere sunuldu.

Gölbaşı’nda Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu
Bölgesel

Gölbaşı’nda Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu

Ankara’da Gölbaşı Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Azerbaycanlı tiyatrocular ‘Kral Ölüyor’ oyunu ile sevenlerinin karşısındaydı
Etkinlik

Azerbaycanlı tiyatrocular ‘Kral Ölüyor’ oyunu ile sevenlerinin karşısındaydı

Türkiye’ye gelen Azerbaycan Gence Devlet Dram Tiyatrosu oyuncuları Amasya’da ‘Kral Ölüyor’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Oyunun sonunda yapılan açıklamalarda Azerbaycan’ın Karabağ zaferinin gururu paylaşılırken Gazze’deki hastane katliamına ise tepki gösterildi.