Sivas / Altınyayla

Madımak sezonu uzadı

Mayıs ayında başlayıp haziranda sona eren madımak sezonu yağışlardan dolayı uzadı. Devamı haberimizde...

Madımak sezonu uzadı

Türkülere konu olan madımağın Mayıs Haziran ayı ortalarında son bulan toplanma sezonu aşırı yağışlar sonrası Temmuz ayına sarktı.
Sivas’ta doğada kendiliğinden yetişen mayıs ve haziran ayları arasında toplanmaya başlayan madımak, bu yıl yağışların ardından sezonu kapatamadı. Bol yağış alan kentte madımak adeta bollaştı. Hâl böyle olunca türkülere dahi konu olan madımak temmuz ayında dahi toplanmaya devam ediyor. Madımak genellikle kadınlar tarafından jilet yardımıyla elle tek tek toplanıyor. Toplanan madımak, daha sonra yabani otlardan ayrıştırılarak yemeği yapılıyor. Sağlığa birçok faydası bulunan madımağın mide ve bağırsak rahatsızlıklarına son derece faydalı olduğu biliniyor. İstanbul’da yaşayan ve memleketi Sivas’ın Altınyayla ilçesi Altınyurt Mahallesine tatile gelen Hatun Atalay, aşırı yağışlardan dolayı sezonluk madımağın hâlâ toplanmaya devam ettiğini söyledi.

Doğada kendiliğinden yetişiyor

Hatun Atalay, aşırı yağışlardan dolayı hâlâ madımak topladıklarını ifade ederek, “Madımak mayıs ayında başlar haziranda sona erer. Ekilen bir bitki değildir, kendiliğinden yetişir. Bağırsak hastalıklarına iyi gelir, idrar söktürücü özelliği var. Antioksidandır. Sivas yöresine ait bir bitkidir. Aslında bu bitki 5. ayda başlayıp 6. ayda kuruyan bir bitkidir. Ama bu sene yağışlar bol olduğu için şuan 7. aydayız hala madımak var. Bunun çorbasını ve yemeğini yaparız” dedi. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Aydınlık geleceğe vurgu
Yaşam

Aydınlık geleceğe vurgu

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sivas'taki Madımak Katliamı'nın 30. yıl anma etkinliklerine katıldı. Türkiye'nin aydınlık geleceğine vurgu yaptı.

Çavdır'da Anneler Günü Matinesi kaçmaz
Bölgesel

Çavdır'da Anneler Günü Matinesi kaçmaz

Burdur'un Çavdır ilçesinde Çavdır Başarı Kırtasiye Şerife Eröz Gencel Anneler Günü matinesi düzenliyor. Detaylar haberimizde...

Kocaeli’de Bir Fabrikada Grup Sex İddiasına Şirketten Açıklama !
Yaşam

Kocaeli’de Bir Fabrikada Grup Sex İddiasına Şirketten Açıklama !

Kocaeli’nin Kocatepe ilçesinde bir fabrika çalışan 1 kadın ve 3 erkeğin gece vardiyasında toplu cinsel ilişkiye girdiği iddia edilmişti. Söz konusu iddialara fabrikadan açıklama yapıldı.

Bucak'ta Seri Hırsızlık Olayını Emniyet Çözdü! Şüpheli Tutuklandı!
Bölgesel

Bucak'ta Seri Hırsızlık Olayını Emniyet Çözdü! Şüpheli Tutuklandı!

Burdur'un Bucak ilçesinde peş peşe günlerde yaşanılan hırsızlık olayları ile ilgili yapılan soruşturmada şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadı
Etkinlik

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu! Hıdırıllez Geleneği bozulmadı

Bucak'ta Hıdırellez coşkusu yaşandı! Susuz Köyü'nde Muhtar Hasan Karatay'ın öncülüğünde geleneksel Hıdırellez Birlik Dayanışma Günü Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Bucak'ta Ruhsatsız Silah Operasyonu! 5 Silah ve 329 Fişek Ele Geçirildi!
Bölgesel

Bucak'ta Ruhsatsız Silah Operasyonu! 5 Silah ve 329 Fişek Ele Geçirildi!

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bucak'ta düzenledikleri operasyonda 5 ruhsatsız silah ve 329 fişek ele geçirdi. Şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.