Burdur / Kemer

MAKÜ’de 11 kursiyer Kırâat-i Aşere Diploması Aldı

MAKÜ İlahiyat Fakültesi bünyesinde sürdürülen Kırâat-i Aşere programından mezun olan 11 kursiyer için tören düzenlendi.

MAKÜ’de 11 kursiyer Kırâat-i Aşere Diploması Aldı

Burdur’da Kur’an-ı Kerim kıraat ilmine yönelik önemli bir eğitim programı daha tamamlandı. Program Kurra Hafız Yunus Emre Çelik tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde iki yıl boyunca sürdürülen Kırâat-i Aşere eğitimini başarıyla tamamlayan 11 kursiyer için mezuniyet töreni düzenlendi. 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda 14 mayıs 2026 perşembe bugün gerçekleştirilen programda mezunlara diplomaları takdim edilirken, törende Kur’an’a hizmetin önemi ve kıraat ilminin manevi değeri vurgulandı. 

Programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Pişgin, Kırâat-i Aşere eğitiminin yalnızca mesleki bir kazanım olmadığını, aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’e hizmet etme sorumluluğunun önemli bir parçası olduğunu ifade etti. 

Kur’an kıraatlerinin, Peygamber Efendimiz’den bugüne ulaşan büyük bir ilim mirası olduğunu belirten Dekan Pişgin, farklı okuyuş biçimlerinin korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Eğitimin öğrencileri dini hizmet alanlarında daha donanımlı hale getirdiğini dile getiren Dekan Pişgin, asıl hedefin Allah kelamına hizmet etmek olduğunu vurguladı. 

Konuşmasında Peygamber Efendimizin insanları Kur’an karşısındaki tutumlarına göre üç çeşit toprağa benzeten hadis-i şerifine de yer veren Dekan Pişgin, Kur’an’ı anlayıp hayatına taşıyan ve çevresine fayda sağlayan insanların bereketli toprak misali olduğunu ifade etti. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen akademisyenlere, din görevlilerine ve destek veren kurumlara teşekkür etti. 

Törende konuşan İl Müftü Yardımcısı Mehmet Atay ise Kur’an tilavetinin insan ruhu üzerindeki etkisine dikkat çekti. Özellikle çocuklarla gerçekleştirilen programlarda Kur’an okunmaya başladığında oluşan huzur ortamına şahit olduklarını belirten Atay, güzel tilavetin gönüllere dokunan güçlü bir davet olduğunu söyledi. 

Kırâat eğitimi alan din görevlilerinin toplumda önemli hizmetler üstleneceğini ifade eden Atay, eğitim sürecine katkı sunan tüm hocaları ve paydaşları tebrik etti. 

Programda konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar da ilahiyat öğrencilerinin yalnızca akademik bilgiyle değil, temsil kabiliyeti ve ahlaki duruşla da öne çıkması gerektiğini söyledi. 

Genç mezunların ülkenin milli ve manevi değerlerine katkı sağlayacak önemli görevler üstleneceğini belirten Rektör Dalgar, öğrencilere kendilerine ve aldıkları eğitime güvenmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Konuşmaların ardından iki yıllık Kırâat-i Aşere eğitim programını başarıyla tamamlayan 11 kursiyere mezuniyet diplomaları verildi.

MAKÜ’de 11 kursiyer Kırâat-i Aşere Diploması AldıMAKÜ’de 11 kursiyer Kırâat-i Aşere Diploması AldıMAKÜ’de 11 kursiyer Kırâat-i Aşere Diploması AldıMAKÜ’de 11 kursiyer Kırâat-i Aşere Diploması AldıMAKÜ’de 11 kursiyer Kırâat-i Aşere Diploması AldıMAKÜ’de 11 kursiyer Kırâat-i Aşere Diploması Aldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.