Burdur

MAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında üç farklı anma etkinliği düzenlendi.

MAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında üç farklı anma etkinliği düzenlendi.

Ata’ya Özlem Oratoryosu

MAKÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi bölümü tarafından Ata’ya Özlem Oratoryosu gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Fuaye salonunda gerçekleştirilen Oratoryoya çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinin enstrümanlarıyla eşlik ettiği oratoryoda Prof. Dr. Nurdan Kızıldeli Salık ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yiğit Ersoydan tarafından Çalın Davulları, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Sarı Zeybek, Ankara’nın Taşına Bak, Bülbülüm Altın Kafeste, Sabahın Seherinde ve Onuncu Yıl Marşı gibi parçalar seslendirildi. Oratoryo gösterisinde Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden H. Berat Keskin ve İrem Özdemir de sesli anlatım gerçekleştirdiler.

Anma Programı Düzenlendi

Daha sonra MAKÜ Türkoloji Topluluğu tarafından Avşar Han Konferans Salonunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı düzenlendi.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını Türkoloji Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Himmet Büke yaptı. Büke konuşmasında; “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılını idrak ediyoruz. Onu bugün büyük bir özlem ve minnetle anmaktayız. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu yılda onun bize bıraktığı emanetlerin kıymetini daha iyi anlıyoruz. O, 57 yıllık yaşamına pek çok başarı sığdırmış büyük bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Ömrünün yarısını savaşlarda geçirmiş, bir yarısını da Türk Milletine hizmet yolunda feda etmiştir. Harap ve bitap düşmüş bir milleti küllerinden yeniden doğurmuş, İstiklal mücadelesinde öncülük etmiştir. İşgal edilen Anadolu topraklarını düşmanın çizmesine çiğnetmemiş, ay yıldızlı al bayrağımızı ilelebet dalgalandırma davasının lideri olmuştur. Türkoloji Topluluğu’nun hazırladığı bu anlamlı programda onun en çok değer verdiği kimseler olan gençlerin onu özlemle anıyor olması büyük bir mutluluktur. “Bütün ümidim gençliktedir” sözünün somut haline şahit olmak bizim için bir kıvançtır. Bu vesileyle bu anlamlı programı hazırlayan Türkoloji Topluluğu’nun kıymetli gençlerine, öğrencilerimize teşekkür ediyor; onların Atatürk’ün ilkelerine olan bağlılıklarını takdir ediyorum.” ifadelerini kullandı

Açılış konuşmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra Uykusuz Geceler Oratoryosu sergilendi. Oratoryo sonrasında Mustafa Kemal Atatük’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında MAKÜ öğrenci toplulukları tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri düzenlendi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Tekşen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, akademisyenler, öğrenciler ve Burdur halkı katıldı.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen konserde Rock Topluluğu, Akustik Sanatlar Topluluğu, Şiir Topluluğu, Halk Oyunları Topluluğu ve Türk Halk Müziği Topluluğu öğrencileri katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Atatürk’ün sevdiği parçalardan olan Aman Efendim, Eklemedir Koca Konak, Selanik Türküsü, Yemen Türküsü, Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir’in Kavakları ve Sobalarında Kuru Da Meşe Yanıyor isimli türkülerin seslendirildiği, şiirlerin okunduğu ve Sarı Zeybek oyununun Atatürk’ün canlandırılmasıyla sahnelendiği halk oyunu gösterileri ilgi ile izlendi.

Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar katılımcılara teşekkür belgesi takdim etti.

MAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliğiMAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliğiMAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliğiMAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliğiMAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliğiMAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliğiMAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliğiMAKÜ'de Atatürk anıldı! 3 farklı anma etkinliği

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi
Bölgesel

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 2. Uluslararası 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi düzenlendi.

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!
Bölgesel

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda 5 yıllık akreditasyon belgesini aldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, belgeyi YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın elinden teslim aldı.

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!
Bölgesel

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tüm üniversite öğrencilerine yönelik heyecan verici bir proje yarışması düzenliyor. "Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" sloganıyla yola çıkan yarışmada, toplamda 150 bin TL ödül dağıtılacak.

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!
Bölgesel

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla MAKÜ Anaokulu öğrencilerini makamında ağırladı.

MAKÜ'de üretken yapay zeka eğitimi
Etkinlik

MAKÜ'de üretken yapay zeka eğitimi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü tarafından 'Mesleki Yapay Zeka Dersi' için düzenlenen "Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı'nda yapay zeka ve üretken yapay zeka hakkında bilgiler verildi.

Başkan Türkmen MAKÜ'de! Tesislerin modern altyapısını çok beğendiler
Bölgesel

Başkan Türkmen MAKÜ'de! Tesislerin modern altyapısını çok beğendiler

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni ziyaret etti