Burdur

MAKÜ’de geleneksel spor rüzgarı 'Etnospor Kampüste' etkinliği başladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Etnospor Kampüste" etkinliği, geleneksel spor dallarını ve kadim oyunları öğrencilerle buluşturdu. İstiklal Yerleşkesi’nde kurulan etkinlik alanında öğrenciler at binme, ok savaşları ve mas güreşi gibi pek çok dalda deneyim kazanma fırsatı buldu.

MAKÜ’de geleneksel spor rüzgarı 'Etnospor Kampüste' etkinliği başladı

MAKÜ’de “Etnospor Kampüste” coşkusu

MAKÜ’de düzenlenen “Etnospor Kampüste” etkinliği, geleneksel spor ve oyunları öğrencilerle buluşturarak büyük ilgi gördü.

Geleneksel sporların ve oyunların yeniden canlandırılması amacıyla düzenlenen “Etnospor Kampüste” etkinliği, Burdur’da yoğun ilgi görüyor. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Etnospor Topluluğu tarafından, Süleyman Demirel Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, İstiklal Yerleşkesi’nde öğrencilerle buluştu.

Kitap Kahve Kafeteryası önünde kurulan etkinlik alanında ok savaşları, mas güreşi, mangala, halka atma, ebru sanatı, beze model basma ve at binme gibi pek çok geleneksel aktivite yer aldı. Öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçirdi hem de ata sporlarını yakından tanıma fırsatı buldu.

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan SDÜ öğretim görevlisi Ertan Altun, aynı zamanda Etnospor Öğrenci Topluluğu’nun akademik danışmanlığını yürüttüğünü belirtti. Altun, topluluğun 2017 yılında SDÜ bünyesinde kurulduğunu ve o tarihten bu yana birçok etkinlik ve projeyle öğrencilerle buluştuklarını ifade etti.

Daha önce SDÜ kampüsünde iki gün süren benzer bir etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Altun, okçuluk, mangala, mas güreşi, dokuz taş ve üç taş gibi oyunların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Aynı etkinliklerin, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 19 Mayıs Kampüsü’nde de gerçekleştirildiğini dile getirdi.

“Etnospor Kampüste” etkinliğinin bölgesel bir organizasyon serisine dönüştüğünü vurgulayan Altun, bu kapsamda ikinci ayağın 30-31 Mart tarihlerinde MAKÜ’de düzenlendiğini belirtti. Altun, öğrencilerin etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Ata sporlarımızı yeniden canlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.