Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bilim İletişimi Koordinatörlüğü bünyesinde düzenlenen “Bilim Kafe” etkinlikleri kapsamında, 20 Mayıs 2026 tarihinde Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’nde “Sürdürülebilir Kalkınmada Işık ve Nanoteknoloji” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.
Söyleşi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Gök tarafından yapıldı. Etkinlikte, “16 Mayıs Dünya Işık Günü” dolayısıyla fotonik ve nanoteknoloji alanındaki güncel gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı.
Programda nano ölçekteki materyallerin ışıkla etkileşim mekanizmaları ele alınırken, bu alandaki temel uygulama stratejilerinden biri olan fotokataliz mekanizması üzerinde duruldu. Söyleşide ayrıca sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çevre yönetimi, su kalitesinin artırılması ve yüksek katma değerli kimyasalların yeşil kimya ilkelerine uygun ekonomik ve ekolojik yöntemlerle sentezlenmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, interaktif soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)