Burdur

MAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Özbekistan'ın Semerkant, Buhara, Andican gibi şehirlerinde bulunan 12 üniversite ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

MAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliği

Özbekistan Taşkent Devlet Ulaşım Üniversitesi ile Ege Üniversitesi ev sahipliğinde 13-14 Kasım 2023 tarihlerinde Semerkant şehrinde düzenlenen II. Özbek-Türk Eğitim Forumuna Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, Özbekistan Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Konseyi Başkanı O.Q. Abdurakhmanov, Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Burdur Mehmet Akif Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve Türkiye’den 39 devlet üniversitesi rektörü ile Özbekistan’da bulunan 50’ye yakın üniversite rektörü ve temsilcisi katıldı.

Forumda, iki ülkenin yükseköğretim kurumları arasındaki iş birliği fırsatlarının genişletilmesi, öğrenci değişim programları, ortak bilimsel projeler, çift diploma olasılıkları ve diğer stratejik alanlarda iş birlikleri gibi konular ele alındı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejisi, bilimsel potansiyelinin uluslararası arena ile buluşturulup geliştirilmesi ve ikili akademik işbirliklerinin kurulması açısından önem taşıyan foruma katılan Rektör Dalgar, konuşmasında “Özbekistan’ın saygın devlet üniversiteleriyle imzalanan anlaşmaların, dost ve kardeş iki ülkenin akademik alanda yapacakları çalışmaların önemli bir adımı olarak değerlendirilmesi” gerektiğini belirtti. Rektör Hüseyin Dalgar çoğunluğu rektörlerden oluşan bir kitleye, “Bilimsel Yenilik Faaliyetlerinin Desteklenmesi ve İnsan Sermayesinin Geliştirilmesi” başlıklı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin de politikasını yansıtan önemli bir sunum gerçekleştirdi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, uluslararası işbirlikleri açısından oldukça verimli geçen görüşmelerde; Semerkant Devlet Üniversitesi, Semerkant Veterinerlik Üniversitesi, Semerkant Mimarlık Üniversitesi, Karşı Devlet Üniversitesi, Karakalpakistan Devlet Üniversitesi, Buhara Devlet Üniversitesi, Andican Devlet Üniversitesi gibi ortak çalışma alanları belirlediği 12 üniversite ile akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

Semerkant Devlet Yabancı Diller Enstitüsü ile geçen yıl imzalanan akademik işbirliği ve çift diploma programı anlaşmaları meyvelerini vermiş, iki kurum arasında Erasmus programı başta olmak üzere öğrenci ve akademik personel hareketliliği gerçekleşmişti. Yeni dönemde çift diploma programı kapsamında; lisanslarının ilk iki yılını Semerkant’ta tamamlayan öğrenciler son iki yılını Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde tamamlayarak çift diploma alma hakkı kazanabilecekler.

Forum sürecinde Semerkand Devlet Üniversitesinin rektörü Prof. Dr. Khalmuradov Rustam Ibragimovich’e bir ziyaret gerçekleştirildi.

MAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliğiMAKÜ'den Özbekistan'da 12 Üniversite ile işbirliği

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ 5 Yıllık Akreditasyonla Ulusal Başarıya İmza Attı!
Bölgesel

MAKÜ 5 Yıllık Akreditasyonla Ulusal Başarıya İmza Attı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 5 yıllık kurumsal akreditasyona layık görüldü. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu başarının arkasındaki emeği geçen personele teşekkür etti ve üniversitenin uluslararasılaşma hedeflerini paylaştı.

MAKÜ 12 Farklı Ülkeden 21 Misafir Ağırlıyor!
Bölgesel

MAKÜ 12 Farklı Ülkeden 21 Misafir Ağırlıyor!

MAKÜ, 3. Uluslararası Erasmus Personel Hareketliliği haftası kapsamında 12 farklı ülkeden 21 katılımcıyı ağırlıyor. Detaylar haberimizde...

Burdur MAKÜ olarak; tüm dünyadaki vicdan sahibi kalplere sesleniyoruz!
Bölgesel

Burdur MAKÜ olarak; tüm dünyadaki vicdan sahibi kalplere sesleniyoruz!

Bugün, Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı sesimizi daha güçlü bir şekilde yükseltmek, demokratik tepkimizi ortaya koymak, birlik ruhumuzu göstermek ve tarihi misyonumuza bağlılığımızı ifade etmek için toplandık.

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı
Bölgesel

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar kapsamında büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı.

MAKÜ Squash Takımlarından Büyük Başarı
Bölgesel

MAKÜ Squash Takımlarından Büyük Başarı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Squash kadın ve erkek takımları Türkiye Üniversitelerarası Squash Şampiyonasından ödüllerle döndüler.

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi
Bölgesel

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 2. Uluslararası 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi düzenlendi.