Burdur

MAKÜ Kampüs Alanı Nasıl Belirlendi. Kimler karar verdi

Burdur ilinin hızla büyümekte ve gelişmekte olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kampüs alanı her yıl kış gelince eleştirilere uğrar neden Tepeye yapıldı. O günü sizlere aktarıyoruz 2015 yılında kaleme alınmış bir yazı

MAKÜ Kampüs Alanı Nasıl Belirlendi. Kimler karar verdi

ÜNIVERSİTE KAMPÜS ALANI NASIL BELİRLENDİ
1-Komisyon Üyeleri:Maliye Bakanlığı Müsteşarı,Burdur Valisi,Kredi Yurtlar Genel Müdürü,Burdur Defterdarı,Üniversite Rektörü,Belediye Başkanı.
2-Komisyon 3 Sahayı(Alanı) Değerlendirmiştir. A-İmardaki Alan:Burdur Gölü Kenarında İmardaki Üniversite Alanı 2500 Dönüm Olup;Göl Sahasından Tarlalardan Oluşmuştur.Tarla Sahipleri Bizlere Bu Yerleri Vermeyeceklerini Ve Mahkemeye Gideceklerini Hem Şahsıma Partiye gelerek ve Kurucu Rektöre Söylemişlerdir.Ayrıca 2006 Yılında Bu Tarlaların İstimlakı İçin Hesaplattık 35 Milyon TL Ödenekte Harcanacaktı.Deprem Fay Hatlarına Yakınlığıda Dikkate Alınmıştır.2500 Dönüm Bu Alan Üniversite Genişlediğinde Yüksek Fiyatlarla İstimlaklar Gerçekleşecek ve Büyüme Alanıda Sınırlı Kalacaktı. B-Burtrak Sahası :Ormana Ait Olup 734 Dönüm Olup Isparta Burdur Sınırına İstimlaklarla Ne Kadar Genişleyebilir Takdire Bırakıyorum.Acaba Burtrak Sahasına Üniversite Kurulsaydı Komşu Vilayetlerde İkamet eden Öğrenci ve Öğretim Görevlileri Geliş-Gidiş Yaparlarmıydı?Dikkatlere Sunuyorum. C- 1993 Yılında Burdur'da Kurulan Başkanlığını Yusuf Altındal'ın Yaptığı Burdur Yüksek Öğrenim Vakfı (BURYÖV) Örtülü Mevkisinde 1994 Yılında 13 Bin Dönüm İstimlak Sahası Belirlemiş ve İstimlaklar Yapmaya Başlamış Ve Üniversite Kurulduğu yıl 2006'da 5-6 Bin İstimlaklar İçin Girişimlerde Bulunmuş ve Büyük Bir Kısmını Gerçekleştirmiştir.(O Yıllarda Şahsım Diş Hekimi Olarak Muayenehanemde Çalışmakta İdim,Siyasetin Dışında İdim)Örtülü Mevkisi Depreme Dayanıklı Bir Alan Olduğu Dikkate Alınmıştır.Örtülü Mevkisinin Mücavir Alan Kapsamına Alınmasını Rahmetli Belediye Başkanı Armağan İlci Zamanında Yapılmıştır.Bu Vakıf Yöneticileri Hayırsever İşadamlarımız ve Gönüllülerden Oluşmuştur.Bu Üç Alanı Komisyon Değerlendirmiştir.Kurucu Rektör Gökay Yıldız ve Yapıişleri Daire Başkanı Ali Nihat Gündüzalp Bu Alanı Üniversite Alanı Seçilmesinden Dolayı Memnuniyetlerini Dile Getirmişlerdir.Üniversitede Hızlı Yapılaşmayı Alanın Genişliğinden Aldıklarını İfade Etmişlerdir.
3--Şahsımın,Eşimin ve Yedi Sülalemin Bir Çakıltaşı Üniversite Sahası ve Yakınında Yoktur.Tarlam,Arsam Yoktur.Var Diyenler Müfteri Durumundadır.Hakkımı Almaktadırlar.Tapu Müdürlüğüne Gidip Soranların Eli Boş Dönmüşlerdir.Malesef Siyasetçiye En Kolay Iftira Atma Yolu Seçilmiştir.
4-Bu Konularda BURYÖV Başkanı Şimdiki Üniversite Genel Sekreteri Yusuf Altındal Konuşmalı Halkı Bilgilendirmelidir.Kurucu ve İlk Rektörümüz Prof.Gökay Yıldız Kamuoyunu Bilgilendirmelidirler.
5--2006 Yılında Askeri Alan Tugayın Yeri O Dönemdeki Ülke Şartlar Gereği Komisyonun Gündemine Gelmemiş,Dolayısıyla Değerlendirilmemiştir.Yine Yanlış Anlayan Olmasın Diye İfade Ediyorum Ne Rektörlük ,ne de Vakıf Tarafından Tugay Alanı Değerlendirilsin Denilmemiştir.
Kamuoyuna Sevgi Ve Saygılarla. YIL 2015 

BAYRAM ÖZÇELİK  22 23 24 26 VE 27 DÖNEM  BURDUR MİLLETVEKİLİ 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 12
    BEĞENMEDİM
  • 8
    BEĞENDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 3
    ÜZÜLDÜM
  • 3
    KIZDIM
  • 3
    GÜLDÜM
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ŞAŞIRDIM

Yorumlar (2)

Kerim Bahafır Tunç

3 ay önce / 17.01.2024

Sorum geneledir. Bir üniversitenin kalitesini belirleyen 2500 dönüme mi 25 dönüme mi kuruu olduğu değildir. Burdurun hava şartları gereği ve istiklal yerleşkesinin arazi şartları ve fakülteler arası mesafe gereği üniversite çok gereksiz ve rahatsız edici bir yapılaşmaya gitmiştir. Keşke 100 dönüm olsaydı da bir arada duran rüzgar yemeyen öğrencinin dağa çıkmasını gerektirmeyen bir üniversite olsaydı. İlle dağa yapılacak idiyse de sağa sola dağıtacağınıza apple'ın merkez binası gibi bir tasarım seçip arası rüzgar almayan derslikleri, yemekhanesi ve kafeteryaları bir arada olan bir yer olsaydı. Yapıcı eleştirilere dayanabileceğinizi umuyorum.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Deniz

3 ay önce / 17.01.2024

Bu dağı (kampüs alanını) çok aramışsınız belli bence biraz daha uzağa yapsaymişsiniz mesela antalya girişine felan böyle çok şehir içi olmuş ve merkezle kampüs alanı 671 rakım farkla da sanki indirmden almışız gibi içimizi SICACIK tutuyor inanırmısınız.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

MAKÜ'de Engelliler Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı!
Etkinlik

MAKÜ'de Engelliler Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı!

MAKÜ Engelli Öğrenci Birimi, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Detaylar haberimizde...

MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!
Bölgesel

MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden arkadaşlarını 'İz Bırakanlar Ormanı' projesi ile anma etkinliğinde bir araya geldi.

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde Makü’den Farkındalık Etkinliği
Bölgesel

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde Makü’den Farkındalık Etkinliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Göçmen Kuşlar dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Toplumsal Katkı
3. Sayfa

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Toplumsal Katkı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, toplumsal sorumluluk bilinciyle Hüsnü Bayer Ortaokulu’nun 5. sınıf öğrencilerine Kuran-ı Kerim dersleri vermeye başladı.

BAL'da Burdur'u kim temsil edecek? Baraj Maçı Tarih, Yer ve Saat Belli Oldu!
Spor

BAL'da Burdur'u kim temsil edecek? Baraj Maçı Tarih, Yer ve Saat Belli Oldu!

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) Burdur'u gelecek sezon temsil edecek takımı belirleyecek baraj maçı yer ve zamanı belli oldu. Kazanan BAL'a yükselirken, kaybeden takım Amatör Küme'de oynayacak.

Sportif Dron yarışlarına MAKÜ damga vurdu
Bölgesel

Sportif Dron yarışlarına MAKÜ damga vurdu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG kapsamında 9 -10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Sportif Dron” yarışları İstiklal yerleşkesinde bulunan MAKÜ Stadyumun da gerçekleştirildi.