Burdur

MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden arkadaşlarını 'İz Bırakanlar Ormanı' projesi ile anma etkinliğinde bir araya geldi.

MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!

MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını Unutmadı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden arkadaşlarını anmak için bir araya geldi.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Mıhladız Turhan ve Fen Bilimleri Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerinin ‘İz Bırakanlar Ormanı’ fidan dikim projesi ile gerçekleştirilen anma etkinliğinde öğrenciler, Fen Bilimleri Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Merve Aslan ve 2. sınıf öğrencisi Merve Buse Bastacı ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Zelal Durmaz’ı anmak amacıyla duygusal bir tören düzenledi.

Duygusal bir atmosferde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve yönetimi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, akademik ve idari personel ile birçok öğrenci katıldı. Depremin üzerinden geçen zaman olayın acısını hafifletmese de, öğrenciler birlikte olmanın gücüyle bir araya gelerek kaybettikleri arkadaşlarını andılar. Öğrenciler, kaybettikleri arkadaşlarını fotoğraflarla anarak onların yaşamlarını ve anılarını bir kez daha canlandırdılar. Arkadaşlarının onları anlatan konuşmaları sırasında duygusal anlar yaşayan öğrenciler birbirlerine sarılarak da destek oldular.

Törenin ardından, ‘İz Bırakanlar Ormanı’ için fidan dikimi gerçekleştirildi. Her fidanın bir anlamı olduğu ve yaşamın devam ettiği mesajıyla üniversitemizde öğrenim gördüğü sırada 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm öğrenciler adına da birçok fidan dikildi. Fidan dikiminin ardından Türk Kızılay’ı tarafından öğrencilere yemek ikramı yapıldı.

Rektör Dalgar’dan Dayanışma ve İlerleme Çağrısı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, birlikte hareket ederek yaşadıkları acıyı hafifletmeye ve kaybettikleri arkadaşlarının hatırasını yaşatmaya devam ediyorlar. Bu tür etkinlikler, onların bir araya gelerek dayanışma içinde olmalarını sağlarken, aynı zamanda kaybettikleri sevdiklerini unutmadıklarını da gösteriyor. Anma töreni sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, “Günümüzde yaşanan en büyük felaketlerinden olan 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden öğrencilerimiz için toplandık. Öğrencilerimiz, öğretmen adaylarımız onların anısına bir program düzenlediler ve onların anılarını yaşatacak bir hatıra ormanı oluşturuyoruz. Öğrencilerimize arkadaşları anısına gerçekleştirmiş oldukları bu program için teşekkür ediyorum. Mehmet akif Ersoy üniversitesine yakışır bir davranış olduğunu düşünüyorum. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük bir devlet, zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen bir devlet. Tüm zor zamanları bu şekilde aştık. 6 Şubat Depremi de bu şekilde aşmaya çalışıyoruz. Bizlere düşen her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Ülkemiz için daha fazla dertlenerek, daha fazla üreterek daha fazla çalışmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.