Burdur

MAKÜ öğrencileri Güney Kariyer Fuarı’nda iş dünyasıyla buluştu

MAKÜ öğrencileri, Güney Kariyer Fuarı’nda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek iş ve staj fırsatları yakaladı. Etkinlik detayları için tıklayın.

MAKÜ öğrencileri Güney Kariyer Fuarı’nda iş dünyasıyla buluştu

MAKÜ öğrencileri Güney Kariyer Fuarında geleceklerine yön veriyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonunda düzenlenen ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) de paydaşı olduğu Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF) Antalya’da kapılarını açtı.

8 üniversite, 300 firma

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde, sekiz bölge üniversitesinin paydaş olduğu fuarda, 300’ü aşkın sektör temsilcisi öğrencilerle buluşarak kariyer olanaklarını tanıttı. “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenen etkinlik, iş ve staj başvurularından eğitim atölyelerine, mülakat simülasyonlarından sektörle doğrudan etkileşim kurmaya kadar geniş bir yelpazede fırsatlar sundu.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, öğrencilerin bu tür etkinliklerden en iyi şekilde faydalanması gerektiğini vurgulayarak, “Üniversite olarak öğrencilerimizi sektörle buluşturmayı, onların kariyer planlamalarına destek olmayı önemsiyoruz. Bu tür organizasyonlar, öğrencilerimizin gelecekteki meslek hayatlarına daha bilinçli adım atmalarını sağlıyor. Güney Kariyer Fuarına bu yıl 1500’e yakın öğrencimizle katılım göstererek güçlü bir varlık sergiliyoruz. Öğrencilerimiz burada firmalarla doğrudan iletişim kurma, iş ve staj başvurusu yapma imkânı buluyor. Aynı zamanda değerli konuşmacılar ve kariyer oturumları ile önemli deneyimler kazanıyorlar. Bu fuarın bölgemiz için, öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katılmaya ve destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen fuara üniversitemizden MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Veysel Dal, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Gökhan Turan, akademisyenler ve 1500’e yakın öğrenci katıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Üniversite Öğrencilerinden Kocaaliler’ de Anlamlı Ziyaret
Bölgesel

Üniversite Öğrencilerinden Kocaaliler’ de Anlamlı Ziyaret

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kocaaliler İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

HAYTEKFEST 2025 başvuruları başladı Büyük ödüller sahiplerini bekliyor
Etkinlik

HAYTEKFEST 2025 başvuruları başladı Büyük ödüller sahiplerini bekliyor

Burdur'da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan HAYTEKFEST 2025 için başvurular alınmaya başlandı. Hayvancılık, tarım ve gıda teknolojileri alanında projeler geliştiren girişimciler, akademisyenler ve öğrenciler için büyük fırsatlar sunuluyor.

MAKÜ’de yeni teknolojiler konferansına yoğun ilgi
Etkinlik

MAKÜ’de yeni teknolojiler konferansına yoğun ilgi

Burdur'da MAKÜ'de düzenlenen 'Yeni Teknolojiler ve Yeni Meslekler' konferansında TOGG, yapay zekâ ve kariyer fırsatları ele alındı.

Makü'lü Akademisyen Prof. Dr. Halil Zeki GÖK ve ekibinin projesi  (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.
Yaşam

Makü'lü Akademisyen Prof. Dr. Halil Zeki GÖK ve ekibinin projesi (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan proje başvurusu akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.

MAKÜ'nün 'Köy Üniversitesi' projesi Susuz Köyü'nde devam etti
Bölgesel

MAKÜ'nün 'Köy Üniversitesi' projesi Susuz Köyü'nde devam etti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından toplumsal katkı projeleri kapsamında hayata geçirilen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan 'Köy Üniversitesi' projesi, Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Susuz Köyü'nde devam etti.

MAKÜ öğrencileri geleneksel ortaoyunu ve gösteri sanatlarını Ramazan ayında yaşatacaklar
Bölgesel

MAKÜ öğrencileri geleneksel ortaoyunu ve gösteri sanatlarını Ramazan ayında yaşatacaklar

Ramazan ayı boyunca Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları Taş Oda Konağı’nda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri tarafından geleneksel gösteri sanatları sahnelenecek.