Malatya

Malatya Valisi: Deprem Konutlarını Teslim Almayanların Sayısı Şaşırtıcı

Malatya’da geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan 6 binin üzerinde kalıcı deprem konutu kura ile sahiplerini buldu

Malatya Valisi: Deprem Konutlarını Teslim Almayanların Sayısı Şaşırtıcı

Malatya’da geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan 6 binin üzerinde kalıcı deprem konutu kura ile sahiplerini buldu. Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise kuradan sonra oluşacak yoğunluğu azaltmak adına tüm önlemleri almalarına rağmen halen 200 civarında depremzedenin evlerini teslim aldığını ve bu duruma şaşırdığını söyledi.
6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinde büyük yıkım yaşayan Malatya’da depremzedeler için yapılan TOKİ kalıcı deprem konutlarında 6 binin üzerinde ev tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde kura çekimi ile belirlenen hak sahiplerinin ise halen evlerini teslim almaması en çok Malatya Valisi Ersin Yazıcı’yı şaşırttı. Valilik binasında güvenlik toplantısında basın mensuplarının bu konudaki sorularını yanıtlayan Yazıcı, 6 bin 181 hak sahibinin kura ile belirlendiğini belirterek, “Deprem konutlarının kurasını çektik ama insanlar gelmiyor ki. Daha 200’ün üzerinde konutu teslim ettik acele etmiyorlar sanırım. Binalar hazır, teslim almaya gelmiyorlar. Kurası çekilen bin köy evi 30-40 güne hazır olur. İkizce’de 2 bin 60, Gelinciktepe’de bin 700’ün üzerinde konut hazır durumda. Yazıhan, Doğanşehir hazır. Bir gariplik var” dedi.
Kura çekiminden sonra konut teslimlerinde yoğunluk ihtimaline karşı gerekli tedbirleri aldırdığını belirten Vali Yazıcı, “AFAD’a hazırlıklı olmalarını söyledim. “Kura çekilir, bir sonraki gün insanlar buraya yığılır, hazırlıklı olun” dedim. Öyle bir şey yok, gidip bakabilirsiniz. Öyle bir yoğunluk olmadı. Doğalgaz ve elektrik için özel talimat verdim. Mobil araç getirmelerini eğer yoksa kapıcı dairelerinde vatandaşların işlemlerini yapabilmeleri için alan oluşturulmasını söyledim. Aboneliklerin yapılmasını hatta abone parasının da orada alınması için sistemin kurulmasını istedik. Vatandaş eziyet çekmesin diye tedbirler alındı. Tedbirleri aldık. AFAD’ı teyakkuza geçirdik ama ağırdan geliyorlar” şeklinde konuştu.
Deprem kurasında ismi çıkanların 253’ünün konteyner kentlerde yaşadıklarını tespit ettiklerini de kaydeden Vali Yazıcı, şehir dışında olduğunu ifade eden hak sahiplerinin ise AFAD’ı arayıp geleceklerini söylediklerini belirtti. Vali Yazıcı, kura çekiminde ismi çıkan hak sahiplerinin ise 45 gün içerisinde teslim almaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.