Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları turnuvaları çerçevesinde, görme engelli bireylerin spora katılımını artırmak ve goalball sporunu tanıtmak amacıyla Türkiye Şampiyonası düzenlenecek.
Malatya Battalgazi Görme Engelliler Ortaokulu, 7-14 Nisan 2025 tarihlerinde Alanya’da yapılacak Goalball Turnuvası’na katılacak.
Görme engelli öğrencilerin sportif becerilerini sergileyerek toplumsal farkındalık oluşturmasına imkan tanıyacak olan turnuva, büyük bir öneme sahip. Battalgazi Görme Engelliler Ortaokulu, öğrencilere goalball, zilli futbol topu, masa tenisi, satranç ve mangala gibi çeşitli spor ve zeka oyunlarıyla zenginleştirilmiş bir eğitim programı sunuyor.
Goalball, görme engelli bireylerin oynadığı, özel göz maskeleri ve top ile yapılan bir takım sporudur. Oyuncular, işitme ve dokunma duyularını kullanarak topu rakip kaleye göndermeye çalışır. Türkiye, bu alanda uluslararası başarılar elde etmiş, Goalball Kadın Milli Takımı ise üst üste üç kez Paralimpik Şampiyonu olmuştur.
Okul yönetimi ve öğrenciler, turnuvada başarılı bir performans sergilemek için yoğun hazırlıklarını sürdürüyor. Öğrenciler, Alanya’daki turnuvaya Malatyalıların desteğini beklediklerini belirtti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)