Manavgat Belediyesi tarafından merhum Arkeolog Metin Caz anısına Side’de yaptırılan park hizmete açıldı.
Manavgat Belediyesi’nde uzun yıllar görev yapan, Antik Side’nin değişim, dönüşüm ve restorasyon projelerinde önemli bir rol oynayan merhum Arkeolog Metin Caz adına yaptırılan park açıldı. Açılışa, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, merhum Metin Caz’ın eşi Kader Caz, Metin Caz’ın 2 evladı, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Side’de denize sıfır alanda yapılan park, oyun grupları, dinlenme ve yürüyüş alanlarını içeriyor. Park açılışında Arkeolog Metin Caz’ın hayrına lokma dökülerek vatandaşlara ikram edildi.
"Side’ye gönül, emek verdi"
Açılış töreninde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Metin Caz’ın Side’ye gönül verdiğini söyledi. Başkan Sözen, “Bir kez daha kıymetli kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Side bugün dünyaya mal olmuşsa, Side’yi bütün dünya, birçok üniversite, birçok belediye yerinde görmek için buraya geliyorsa; bu Side’yi bilen, Side’yi anlayan, Side’de bu yapılanların yarınlar için, ülke turizmi için ne kadar önemli olduğunu algılayan insanlarla bu noktaya geldi. Bunların başında da Metin kardeşim vardı. Bizden daha önce Side’ye gönül vermiş, emek vermiş, inanmış. Bizleri yönlendiren noktada oldu. Bizim için de büyük kayıp, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
"Caz, kalbimizde yaşayacak"
Açılışta konuşan Antalya Koruma Kurulu Eski Müdürü Mimar Bülent Baykal, “Metin Caz, bu antik kente çok emek vermiş bir arkeolog kardeşimizdir. Zamansız gidişi hepimizi yaktı. Başkanın emekli bir arkeoloğa emek verdiği bir antik kentteki parkın ismini vermesini çok anlamlı buluyorum. Bütün koruma emekçileri adına bu tavrından dolayı Şükrü Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Sevgili kardeşimin eşine, çocuklarına uzun ömürler diliyorum. Metin Caz kalbimizde yaşayacak” dedi.
Konuşmaların ardından Arkeolog Metin Caz Parkı, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Metin Caz’ın ailesi ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle hizmete girdi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)