Antalya / Manavgat

Manavgat'ta telefon dolandırıcılığında yeni boyut

Antalya’nın Manavgat ilçesinde mesaj yazıp ulaşamadıklarını söyledikleri vatandaşa bir numara verip kendilerine acilen uluşmasını istediler

Manavgat'ta telefon dolandırıcılığında yeni boyut

Antalya’nın Manavgat ilçesinde mesaj yazıp ulaşamadıklarını söyledikleri vatandaşa bir numara verip kendilerine acilen uluşmasını istediler. Numarayı arayan vatandaş, karşısında Çağlayan Hukuk Bürosu santralini görünce şaşkına döndü. Hukuk bürosunun icra biriminden olduğu söylenen bir kişiye bağlanan telefon görüşmesinde dolandırıcı, yasadışı bir siteye bağlandığı için hakkında dava açıldığını söylediği vatandaştan, uzlaşma karşılığında para istedi. Vatandaştan 52 bin liralık ceza karşılığında verecekleri IBAN numarasına 18 bin 900 TL yatırmasını isteyen dolandırıcı bu paranın da iade edileceğini söyledi. 


Telefon dolandırıcıları kullandıkları yöntemlerine yenisini eklerken, teknolojiyi kullanarak vatandaşları kandırmaya çaba harcıyorlar. Manavgat ilçesinde Cemal Turan Kaya isimli vatandaşa gelen mesajda aramalarına rağmen kendisine ulaşamadıklarını belirten dolandırıcılar acilen kendilerini aramasını istediler. Kaya, verilen telefon numarasını aradığında numara kendisini İstanbul Çağlayan Hukuk Bürosu isimli bir yere yönlendirirken gerçek bir operatörmüş izlenimi verilen ve profesyonelce hazırlanan sistem vatandaşın dolandırıcılara güvenmesine neden oluyor.


Manavgat’ta gazeteci ve sosyal medya danışmanı olarak çalışan Cemal Turan Kaya, dolandırıcıların tuzağına düşürmeye çalıştığı vatandaşlardan bir tanesi. Kamuoyunda sıklıkla gördüğümüz dolandırıcılık yöntemleri teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık akıl almaz bir hale bürünmeye başladığını belirten Cemal Turan Kaya, “Bunun örneklerinden bir tanesini de ben yaşadım. Bana M.Aslan isimli bir numara üzerinden, tabii cep telefon numarası görünmüyor, bir hukuk bürosuymuş gibi gösteriyorlar kendilerini, bunun üzerinden bir mesaj geldi ve mesajda benim telefon numaramı vererek bana ulaşılamadığını ve çok acil olarak dönüş beklendiğini söylediler.

Jigolo sitesi tuzağı
Bir sabit numara, bir de cep telefon numarası veriyorlar ve numarayı aradığımda İstanbul Çağlayan Hukuk Bürosu’na hoş geldiniz diyor. Daha sonra tuşlu yanıt sistemi ile yönlendirme yapıyor. Size gelen mesaj hakkında bilgi almak için 1 i tuşlayınız diyor biz de mesaja istinaden aradığımız için 1’i tuşladık. Uzunca bir beklemenin ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi İcra Biriminden Aleyna isminde bir kadın telefonu açtı. 2019 yılında yasadışı Jigolo sitesine üye olduğumu bunun neticesinde hakkımda dava açıldığını, 52 bin TL cezam olduğunu, yapılandırma kapsamında bu cezanın 18 bin 900 TL ye düştüğünü söyledi. Ben de kadına bu tutarı ödemek için Çağlayan Adliyesinin internet sitesinde bulunan İcra müdürlüklerinden hangisinin IBAN numarasına göndermem gerektiğini sorunca, kadın önce şaşırdı ardından Çağlayan Adliyesinin internet sitesinde IBAN olmadığını söyledi. Konuyla ilgili muhasebe departmanına yönlendirdi. Sonra kendisini Çağlayan Adliyesi Muhasebe Müdürlüğü Şefi Canan Gürsoy olduğunu söyleyen diğer kişiden ödeme için IBAN numarasını istedim. Bankaya yazı yazması gerektiği için hangi bankadan ödeme yapacağımı sordu. Banka bilgisini verdim. Sonra benden IBAN istedi. Nedenini sorduğumda yapılandırma kapsamında ödeyeceğim 18 bin 900 TL’nin ben ödeme yaptıktan sonra bana geri iade edileceğini söyledi" dedi.


Kendisinin dolandırıcıların oyununa gelmediğini belirten Kaya, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olayları karşısında hiç düşünmeden en yakın güvenlik güçlerine giderek şikayette bulunmalarını istedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya 'da hasarlı araç almak için geldi, ağırlanmak için bindiği teknede darp ve gasp edildiğini iddia etti
Yaşam

Antalya 'da hasarlı araç almak için geldi, ağırlanmak için bindiği teknede darp ve gasp edildiğini iddia etti

İlanda gördüğü hasarlı aracı almak için Eskişehir’den Antalya’ya gelen bir kişi, araç için anlaştığı kişiler tarafından teknede darp ve gasp edildiğini iddia etti. Devamı haberimizde...

Antalya'da Arsa Dolandırıcılığı: 22 kişi tutuklandı
3. Sayfa

Antalya'da Arsa Dolandırıcılığı: 22 kişi tutuklandı

Antalya'da sahte belgeyle arazi satışında aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 30 kişi adliyeye sevk edildi. 22 tutuklandı, 8 adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya'da Kamu arazilerini böyle satıyorlardı 31 şüpheli gözaltına alındı
3. Sayfa

Antalya'da Kamu arazilerini böyle satıyorlardı 31 şüpheli gözaltına alındı

Antalya'da kamuya ait arazileri sahte belge düzenleyerek sattıkları ileri sürülen ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alındı.

9 günlük bayram tatiline çıkacaklar dikkat! Sakın kandırılmayın
Bölgesel

9 günlük bayram tatiline çıkacaklar dikkat! Sakın kandırılmayın

TÜRSAB Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, Kurban Bayramı’nda 9 gün tatile çıkmak isteyenleri kopya tatil sitelerine karşı uyardı. İşte detaylar...

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 firari Antalya'da yakalandı
3. Sayfa

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 firari Antalya'da yakalandı

Antalya'da dolandırıcılık suçundan 12 ve 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs, polis ekiplerince yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Kendisini polis tanıtarak 5 milyon TL dolandırdı
3. Sayfa

Kendisini polis tanıtarak 5 milyon TL dolandırdı

Antalya’da yabancı uyruklu kişilere “kimlik bilgilerinin terör örgütünce kullanıldığını, terör eylemlerine karıştığını” söyleyerek kendisini polis olarak tanıtıp yaklaşık 5 Milyon TL değerindeki döviz ve ziynet eşyasını alarak dolandıran şahıs tutuklandı.