Manavgat'ta toprak sağlığına dikkat çekmek ve çocuklara çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen “Toprağa Saygı Yürüyüşü” büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.
TEMA Vakfı Manavgat Temsilciliği ve bir hotelin iş birliğiyle hayata geçirilen etkinlik, Manavgat Belediyesi, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüşe, Belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenci grupları, doğaseverler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, ellerinde “Toprağa Saygı” yazılı pankartlar ve doğa temalı dövizlerle taşıdı.
Çevre kirliliği ve erozyona dikkat çekildi
Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüş sırasında katılımcılar yol boyunca çevreye duyarlılık mesajları vererek, çevre kirliliği ve toprak erozyonuna dikkat çekti. Törenin başında, Tema Vakfı Manavgat Temsilciliği tarafından hazırlanan çelenk, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstüne sunuldu. Törene katılanlar, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı coşkuyla söylediler. “Toprağa Saygı Yürüyüşü” sadece çevre bilincini artırmakla kalmayıp, Manavgat'ta çevre konusunda farkındalık oluşturarak, toplumun tüm kesimlerine toprak ve çevre konusunda duyarlı olma çağrısı yaptı.






Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)