Antalya / Manavgat

Manavgat yangını sonrasında griden yeşile dönüş

Antalya Manavgat ilçesinde meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınında zarar gören dağlık ve ormanlık alanlarda bitki örtüsü yenilenmeye başladı.

Manavgat yangını sonrasında griden yeşile dönüş

Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınında zarar gören dağlık ve ormanlık alanlarda bitki örtüsü yenilenmeye başladı. Yangın sonrası gri renge bürünen ormanlık alanlar, kendini yenileyen bitki örtüsü ve yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte tekrar yeşillendi.
28 Temmuz 2021 tarihinde saat 12.00 sularında çıkan ve 3 ilçe, 59 mahallede etkili olup 10 gün sürerek Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yangını olarak kayıtlara geçen Manavgat orman yangınında; 2'si ormancı 7 kişi yaşamını yitirdi, 821 vatandaş yaralandı, 60 bin hektarlık alan ise kül oldu. Yangın sonucu 15 bin dekar tarımsal alan zarar gördü. Büyük afet sonrası bölgedeki yemyeşil ormanlık alandan ise geriye gri renk tonunun hakim olduğu alanlar kaldı.

24 bin hektarda yoğun mesai

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yangının hemen ardından kesim ve temizlik çalışmalarının yanı sıra bir yandan da yeşillendirme çalışmaları başlatıldı. Bölgede 16 bin hektara tohum, 8 bin hektara da fidan dikilerek ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi.

Gri tekrar yeşile döndü

Yapılan çalışmalar 21 ay sonrası meyvesini vermeye başladı. Yangından en fazla zarar gören yerlerden Salur Mahallesi'nde tohumdan gelen fidanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Ağaçlandırma çalışmaları kendini yenileyen bitki örtüsüyle buluşunca ortaya yemyeşil bir manzara çıktı.

 

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Manavgat’ta 30 dakika arayla iki ayrı noktada çıkan orman yangınları zamanında müdahaleyle  söndürüldü
3. Sayfa

Manavgat’ta 30 dakika arayla iki ayrı noktada çıkan orman yangınları zamanında müdahaleyle söndürüldü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yarım saat arayla iki ayrı ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü. Devamı haberimizde...

Manavgat yeşilleniyor
Yerel Yönetim

Manavgat yeşilleniyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınından sonra zarar gören bitki örtüsü tekrar yeşillenmeye başladı

Manavgat yangınında etkilendi küllerinden yeniden doğdu
Bölgesel

Manavgat yangınında etkilendi küllerinden yeniden doğdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 'en büyük orman yangını' olarak tarihe geçen büyük Manavgat yangınında küle dönen mahalle yeniden hayat buldu.

Bucak Boğazköy'de yağmur duası yapıldı
Bölgesel

Bucak Boğazköy'de yağmur duası yapıldı

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Boğazköy'de yağmur duası yapıldı. Köylü halkı yağmur duası ederek kuraklığın sona ermesini dilediler.

Antalya'da üzen olay! 15 yaşındaki çocuğa tır çarptı
Bölgesel

Antalya'da üzen olay! 15 yaşındaki çocuğa tır çarptı

15 yaşındaki Hasan Türker İşbilir, Manavgat'ta tır tarafından çarpılarak hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Tır şoförü gözaltına alındı.

Akdeniz Üniversitesi'nde Ziraat Fakültesi Ürün Satış Yeri Açıldı!
Bölgesel

Akdeniz Üniversitesi'nde Ziraat Fakültesi Ürün Satış Yeri Açıldı!

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, kampüs içinde Antalya'daki tüm vatandaşların alışveriş yapabileceği Ziraat Fakültesi Ürün Satış Yeri'ni hizmete açtı.