Manisa / Kula

Manisa 'da İhmaller kızı hayatını kararttı

Doğal gaz için kazılan çukur genç kızın hayatıından etti Haber detayı..

Manisa 'da İhmaller kızı hayatını kararttı

Manisa’nın Kula ilçesinde doğal gaz için kazılan ve yaklaşık 14 gün boyunca kapatılmayan bir buçuk metrelik çukur, genç kızın hayatını kararttı. Elektrikli bisiklet ile seyir halindeyken çukura düşen ve yüz kısmının yere çarpmasıyla ağır yaralanan genç kızın tedavisi devam ederken, kazanın hemen ertesi günü sabahın erken saatlerinde çukurun kapatılması mahalleli vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu.
10 Temmuz Pazartesi günü saat 23.30 sıralarında Kula ilçesine bağlı Zaferiye Mahallesi 149 Sokak ile 150 Sokağın kesiştiği noktada meydana gelen talihsiz kaza, genç kızın hayatını kararttı. Elektrikli bisiklet ile misafirlikten dönerken aydınlatmaların da yanmadığı sokak üzerinde yaklaşık bir buçuk metre derinliğindeki çukuru fark etmeyen Sema D. (38), kontrolden çıkan elektrikli bisikleti ile çukura düştü. Elektrikli bisikletin üzerine devrildiği genç kız, yüz kısmını yere çarpmasıyla ağır yaralandı. Dudak, burun, diş ve elmacık kemiklerinde oluşan kırıklar sebebiyle ilk tedavisin yapıldığı Kula Devlet Hastanesi’nden Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edilen genç kız, buradan da Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahisi bölümüne sevk edildi. Burun kısmındaki kırıklar sebebiyle nefes almakta zorlanan, diş ve dudak kısımlarındaki yaralar sebebiyle de beslenme konusunda oldukça zorluk çeken genç kızın ailesi, yaklaşık 14 gündür açık bırakılan çukur sebebiyle şikâyetçi olacaklarını ifade etti.

Doğal gaz için kazıldı, 14 gün açık kaldı, kazanın ertesi günü kapatıldı
Öte yandan, genç kızın talihsiz bir kaza geçirerek ağır yaralanmasına neden olan yaklaşık bir buçuk metre derinliğindeki çukurun, bölgedeki doğal gaz hattı döşeme çalışmaları için kazıldığı, doğal gaz borularının döşenmesine rağmen yaklaşık 14 gündür açık bırakıldığı öğrenildi. Mahalleli vatandaşların da tepki gösterdiği açık çukur, gece saatlerinde meydana gelen kazanın hemen ertesi günü sabah saatlerinde kapatıldı.

“Kazanın ertesi günü apar topar çukur kapatıldı”
Yaklaşık 6 aydan beri doğalgaz çalışmaları için kazılan çukurlar kapatılmadan bir yenisinin daha kazıldığı dile getiren mahalle sakini Murat Bayram, kazanın hemen ertesi günü sabah saatlerinde çukurun kapatıldığını söyledi. Bu çukurlar sebebiyle mağdur olduklarını da dile getiren Bayram, “Kaza akşamı burası açık vaziyetteydi. Etrafında bariyer falan yoktu. Ayrıca sokak lambası da yanmıyordu, hatta hala yanmıyor. Kızımız abisinden gelirken kazılmış çukurun etrafında bariyer olmadığı ve sokak lambası yanmadığı için çukuru göremeyip içine düştü. Kaza vuku bulduktan sonra, iş resmiyete bindikten sonra ertesi gün apar topar burası göstermelik bir şekilde kapatıldı. 6 aydan beri bu sokak böyle. Bir tarafı kazıyorlar, kazdıkları yeri kapatmadan başka bir yeri bir daha kazıyorlar. Yani biz burada mahalleli olarak çok mağduruz. Allah göstermesin bir yangın çıkmış olsa, itfaiye mahalleye gelecek olsa bu sokağa hayatta itfaiye gelemez” ifadelerini kullandı.
Mahalleli vatandaşlar olarak kazanın hemen ertesi günü çukurun kapatılmasından dolayı tepkili olduklarını vurgulayan mahalle sakini Şükrü Saruhanoğlu, “Kazanın yaşandığı çukur yaklaşık 14 gün açık kaldı. Gelen giden buradan geçemez oldu. O kadar söyledik ama benim kapının önünü de kazdılar, su borusunu patlattılar 4 gün açık kaldı. Bu bariyerleri koyuyorlar fakat dikkatsiz koyuyorlar, yere yatırmışlar. Kızımız da misafirlikten gelirken karanlıkta demiri son anda fark etmesine rağmen çukurun içine düşüyor. Ertesi gün hastaneye götürüyorlar kızımızı, ilk operasyon bitiyor, geldiklerinde çukuru kapanmış olarak görüyorlar. Böyle iş yapılmaz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, kazada yüz kısmına aldığı darbelerle ağır yaralanan genç kızın, bölgedeki hastanelerde tedavileri devam ederken, talihsiz gencin ailesi sorumlu ya da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.İHA

Manisa 'da İhmaller kızı hayatını kararttıManisa 'da İhmaller kızı hayatını kararttı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.