Manisa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 Havuzu ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmaları başlattı. Yeşil alanların tamamen korunacağı proje ile aydınlatması, yeni yer kaplaması ve yeni havuzuyla modern bir meydan; yeni yıl öncesinde Manisalıların kullanımına sunulacak.
Şehrin ihtiyaçları noktasında proje ve hizmetleri bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 havuzu ve meydanda yenileme çalışmaları başlattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Şube Müdürü Egemen Eceoğlu ve teknik ekipler ile birlikte meydanda başlayan çalışmaları inceledi.
Yeşil alanlar tamamen korunacak
Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 havuzunda yenileme çalışmalarına başladık. Proje kapsamında havuzun simgesi 8 korunarak, havuz bir miktar küçültüldü. Bu doğrultuda meydanda 100 metrekarelik bir ilave olacak. Yeşil alanlar da tamamen korunacak. Aydınlatmasıyla, yer kaplamasıyla ve yeni havuzuyla modern bir meydanı, yepyeni görünümüyle en kısa sürede Manisa’ya kazandırmak için hızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle 2 vardiya şeklinde gece gündüz çalışmalar devam edecek. Yaklaşık 20 günlük sürede buradaki çalışmaları tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Manisa’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
“2 vardiya çalışılarak, yeni yıl öncesi kullanıma sunulacak”
İncelemelerin ardından açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, “Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile Allah nasip ederse, yeni yıla yeni meydanla gireceğiz. Dün akşam itibariyle burada hummalı bir çalışma başladı. 50 kişilik bir ekiple, meydanın etrafının tamamen çevrilmesi yapıldı, havuzun yıkım işlemleri bitirildi. Bundan sonraki hedefimiz de yılbaşı gelmeden meydanı bitirmek. Bu meydan ve 8 Havuzu olarak bilinen havuz, Manisa’nın sembollerinden biri. Havuzun aslını koruyoruz. Sadece dış çeperdeki kısım 180 metrekareydi, onu küçülterek vatandaşların daha rahat kullanacağı bir meydan haline getireceğiz. Manisa’nın sembolüne dokunmayacağız, onu yenileyeceğiz. Daha şık, daha güzel bir meydan olacak. Burada 07.00-15.00 ve 15.00-23.00 saatleri arasında iki vardiya olarak çalışıp, etrafa rahatsızlık vermeden çalışma programı uygulayacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)