Manisa

Manisa’nın sembollerinden olan meydana yenilikler geliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 Havuzu ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmaları başlattı.

Manisa’nın sembollerinden olan meydana yenilikler geliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 Havuzu ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmaları başlattı. Yeşil alanların tamamen korunacağı proje ile aydınlatması, yeni yer kaplaması ve yeni havuzuyla modern bir meydan; yeni yıl öncesinde Manisalıların kullanımına sunulacak.
Şehrin ihtiyaçları noktasında proje ve hizmetleri bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 havuzu ve meydanda yenileme çalışmaları başlattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Şube Müdürü Egemen Eceoğlu ve teknik ekipler ile birlikte meydanda başlayan çalışmaları inceledi.

Yeşil alanlar tamamen korunacak
Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 havuzunda yenileme çalışmalarına başladık. Proje kapsamında havuzun simgesi 8 korunarak, havuz bir miktar küçültüldü. Bu doğrultuda meydanda 100 metrekarelik bir ilave olacak. Yeşil alanlar da tamamen korunacak. Aydınlatmasıyla, yer kaplamasıyla ve yeni havuzuyla modern bir meydanı, yepyeni görünümüyle en kısa sürede Manisa’ya kazandırmak için hızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle 2 vardiya şeklinde gece gündüz çalışmalar devam edecek. Yaklaşık 20 günlük sürede buradaki çalışmaları tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Manisa’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“2 vardiya çalışılarak, yeni yıl öncesi kullanıma sunulacak”
İncelemelerin ardından açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, “Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile Allah nasip ederse, yeni yıla yeni meydanla gireceğiz. Dün akşam itibariyle burada hummalı bir çalışma başladı. 50 kişilik bir ekiple, meydanın etrafının tamamen çevrilmesi yapıldı, havuzun yıkım işlemleri bitirildi. Bundan sonraki hedefimiz de yılbaşı gelmeden meydanı bitirmek. Bu meydan ve 8 Havuzu olarak bilinen havuz, Manisa’nın sembollerinden biri. Havuzun aslını koruyoruz. Sadece dış çeperdeki kısım 180 metrekareydi, onu küçülterek vatandaşların daha rahat kullanacağı bir meydan haline getireceğiz. Manisa’nın sembolüne dokunmayacağız, onu yenileyeceğiz. Daha şık, daha güzel bir meydan olacak. Burada 07.00-15.00 ve 15.00-23.00 saatleri arasında iki vardiya olarak çalışıp, etrafa rahatsızlık vermeden çalışma programı uygulayacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Düzce'de Cedidiye Meydanı değişiyor
Bölgesel

Düzce'de Cedidiye Meydanı değişiyor

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile değişim ve dönüşümün başlatıldığı Cedidiye Meydanının en önemli sembolü olan Cedidiye Cami, yeni minarelerinin de tamamlanmasıyla daha da göz kamaştırıcı hale gelmiş olacak.

Memur-Sen İl Başkanı Taksim’e çelenk bıraktı
Etkinlik

Memur-Sen İl Başkanı Taksim’e çelenk bıraktı

Memur-Sen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na gelerek çelenk bıraktı.

Çayırova Kent Meydanı'nda Kafeteryalar Hazır!
Bölgesel

Çayırova Kent Meydanı'nda Kafeteryalar Hazır!

Çayırova'nın yeni cazibe merkezi haline gelecek Çayırova Kent Meydanı projesinden kafeteryalarının kaba inşaatı tamamlandı.

Hülya Gümüş, Burdur tarihine adını yazdırdı! Hülya Gümüş'ü destekleyenler meydanlara sığmadı
Bölgesel

Hülya Gümüş, Burdur tarihine adını yazdırdı! Hülya Gümüş'ü destekleyenler meydanlara sığmadı

Hülya Gümüş, 31 Mart seçimlerinde Bucak Belediye Başkanı seçilerek, Burdur tarihine adını yazdırdı. Zafer sonrası meydanda yapılan kutlamada Hülya Gümüş'ü destekleyenler meydanlara sığmadı.

Cumhuriyet Meydanında Hülya Gümüş için Coşkulu Kalabalık!
Bölgesel

Cumhuriyet Meydanında Hülya Gümüş için Coşkulu Kalabalık!

Burdur Bucak CHP Belediye Başkan Adayı Hülya Gümüş ''Bucak Miting'' için Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla buluşuyor!

Büyük Gün Geldi Çattı! Emrullah Ünal Cumhuriyet Meydanında
Bölgesel

Büyük Gün Geldi Çattı! Emrullah Ünal Cumhuriyet Meydanında

Bucak Halkının ve Başkan Adaylarının heyecanla beklediği o gün geldi! Bugün saat 14:00 da Emrullah Ünal ''Bucak Mitingi'' Gerçekleştirecek! Tüm Halk Davetlidir.