Jeopark Belediyeler Birliği Meclisi yeni dönem ilk toplantısında Birlik Başkanlığına seçilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Turizm konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi bir şirket kuruyor. Birçok acente ile birlikte görüşme halinde olacak. Acenteleri daha sonra Manisa’mıza davet edeceğiz ve turları arasına almalarını sağlayacağız. Salihli’deki Sart’tan turun Aigai’ye kadar Manisa’nın bu kadar çok değeri varken 1 tane turistin Manisa’da dolaşmamasına ben çok içerliyorum ve başarısızlık olarak nitelendiriyorum. Bunu yapacak iradeye sahibim. Bunu yapmak için de çok çalışacağım." dedi.
31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından Jeopark Belediyeler Birliği Meclisi’nin ilk toplantısı Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılan meclis, Gülden Erhun başkanlığında başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde Jeopark Belediyeler Birliği Başkanı, Meclis 1. ve 2. Başkanvekilleri ile asil ve yedek katip üyeleri gizli oylama yöntemi ile seçildi. Yapılan oylama sonucunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek Jeopark Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçildi. Meclis 1. Başkanvekilliğine Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu seçilirken, 2. Başkanvekilliğine ise Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez seçildi. Katip üyeliklerine ise Semra Gündüz ve Selim Akbıyıkoğlu seçildi.
Encümen üyeleri ile plan bütçe komisyonu belirlendi
Daha sonra Jeopark Belediyeler Birliği Encümeninde görev alacak 5 isim belirlendi. Yapılan oylama sonucunda Encümen Üyeliklerine Kubilay Çetin Bozer, Mahmut Çalık, Halil Koç, Hasan Hüseyin Namver ile Gülden Erhun seçildi. Akabinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev almak üzere Halil Koç, Mahmut Çalık, Hasan Hüseyin Namver, selim Akbıyıkoğlu ile Kubilay Çetin Bozer seçildi.
“Öncelikli görevlerimiz bu değerlerimize sahip çıkmak”
Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Daha önce Zafer Kalkınma Ajansı’nın kredi desteğiyle güzel işler yapıldı. Bu birlikteliğin ve desteğin önümüzdeki dönemde devam etmesi en büyük arzularımdan bir tanesi. Jeoparkımız ile birlikte bulunan Kula’nın eski evleri ve Manisa genelinde tescilli eserler ve koruma kurulu da çok önemli etkide bulunuyor buradaki meclisimizde. Bu koruma kuruluyla birlikte bundan sonraki çalışma dönemlerinde de çok sıklıkla çalışarak hem bölgemizi kalkındırmak, hem bölgemizi turizme açmak ve bu bölgenin değerlerini hem Manisa’mda hem de ülkede ve yurtdışında temsil etmek bu birliğin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Bunu sağlayabilmek adına da önümüzdeki dönemde oldukça sıklıkla çalışmalarımız olacak. Umarım çok başarılı bir 5 yıl geçiririz. Buradaki değerlerimizi koruruz, ortaya çıkartırız ve buradaki değerler Manisa’mıza ayrıca bir değer katar halini alır. Bizim öncelikli görevlerimiz bu değerlerimize sahip çıkmak ve yarınlarımıza bu değerlerimizi aktarmaktır” ifadelerini kullandı.
Faaliyet raporu ve kesin hesap raporu değerlendirildi
Encümen Üyeleri ile Plan Bütçe Komisyonu’nun belirlenmesinin ardından 2023 yılı faaliyet raporunun oylamasına geçildi. Başkan Ferdi Zeyrek, faaliyet raporunun değerlendirilmesi esnasında koltuğu 1. Başkanvekili Mazlum Nurlu’ya devretti. Faaliyet raporunun okunmasının ardından oylama işlemine geçildi. 2023 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda son olarak 2023 yılı kesin hesap raporu değerlendirildi. Yapılan oylama sonucunda 2023 yılı kesin hesap raporu da oy birliğiyle kabul edildi.
“Manisa’nın bacasız fabrikalara ihtiyacı var”
Toplantı sonunda tekrar söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Turizm konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi bir şirket kuruyor. Birçok acente ile birlikte görüşme halinde olacak. Sosyal medya ekiplerimiz 17 ilçede bütün değerler için Kültür Dairesi ve İl Kültür Müdürlüğü ile birlikte çalışıyor. Acenteleri daha sonra Manisa’mıza davet edeceğiz ve turları arasına almalarını sağlayacağız. Salihli’deki Sart’tan turun Aigai’ye kadar Manisa’nın bu kadar çok değeri varken 1 tane turistin Manisa’da dolaşmamasına ben çok içerliyorum ve başarısızlık olarak nitelendiriyorum. Bunu yapacak iradeye sahibim. Bunu yapmak için de çok çalışacağım. Manisa’mın bu şekilde bacasız fabrikalara ihtiyacı var. Yarınlara bu değerleri açığa çıkartıp gezilebilen bir kaynak olarak bırakmak istiyorum. Bu konuda da hep birlikte el birliğiyle çalışacağımıza eminim” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)