Ankara

Mansur Yavaş, konutları sahiplerine teslim etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kentsel dönüşümü tamamlanan Mamak’taki konutları hak sahiplerine teslim etti.

Mansur Yavaş, konutları sahiplerine teslim etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kentsel dönüşümü tamamlanan Mamak’taki konutları hak sahiplerine teslim etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamaklıların yıllardır hasretle beklediği konutları birer birer tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmeye devam ediyor. Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 160 konutun mayıs ayında yapılan kura çekilişinin ardından 5.etaptaki 6 adet zemin kat, 84 adet 80 metrekarelik ve 168 adet 120 metrekarelik konutlar da noter huzurunda ve canlı yayında gerçekleşen kura töreni ile hak sahiplerine teslim edildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen kura törenine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra ABB bürokratları ve hak sahipleri katıldı.
Yavaş, burada yaptığı konuşmada, “Gelir gelmez dedik ki bizim bu işi çözmemiz lazım. Çünkü devlet bir söz veriyor. İnsanları yerinden yurdundan ediyor. Bir an evvel borcumuzu ödememiz lazım. Bizim amacımız bir an evvel devletin, belediyenin verdiği sözü tutarak bu hak sahiplerine konutlarını vermek. Allah nasip ederse herkesin dairesini vereceğim” dedi.
Vatandaşa hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Yavaş, “Seçimden önce ve seçimden sonra hep şöyle baktık; devlet ya da belediye size bir söz vermiş. Demiş ki; ‘Biz size kısa zamanda hak sahiplerine konutlarını teslim edeceğiz’ demiş. Önce insan borcunu öder değil mi? Önce borcunu ödemek yerine biliyorsunuz paraları başka bir yere harcamışlar hepiniz biliyorsunuz. Gelir gelmez dedik ki; ‘Bizim bu işi çözmemiz lazım’ Çünkü devlet bir söz veriyor. İnsanları yerinden yurdundan ediyor. Bir an evvel borcumuzu ödememiz lazım. Bunlardan bir kısmı maalesef bazı etaplarda açılan davalar nedeniyle imar planlarının iptal edilmesi nedeniyle iş uzadı” diye konuştu.
Karşılaştıkları engellemeler hakkında da konuşan Yavaş, şunları kaydetti:
“İptal edilmeyen kesinleşmiş yerlerde hatırlarsanız bir ihale yaptık. 4 bin 59 konutun ihalesini yaptık. Bu ihaleye de davalar açıldı. Bu arada temelleri atılmış olan binalar vardı. Bunları biz belediyemizin şirketine bunlar burada çürümesin yapın diye meclisten ve kanunların bize verdiği yetki ile Portaş’a belediyenin şirketine verdik buna da dava açtılar. Bu devam eden işlerde yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Bunun da bilgilendirmesini size yaptık. Elinize ne geçecek merak ediyorum, borç sizin borcunuz eski dönemden gelen borç. Ben ödeyeceğim diye uğraşıyorum. Demek ki ‘Biz yapmadık sen de yapma’ diyorlar. Başka hiçbir anlamı yok. Direkt belediyenin şirketi yapacak. Dolayısıyla ben bunları sizlerin vicdanına bırakıyorum. Hem yapmıyorlar hem de yaptırmıyorlar”.
Yavaş, devlette devamlılığın esas olduğunu belirterek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Sadece sizleri mağdur etmiyorlar. Ödediğimiz kiralar 4,5 milyarı buldu. Ödediğimiz kiralar size yarıyor mu? Size de yaramıyor. Şu andaki kira fiyatlarının artışına baktığınız zaman hiçbir yerde bu fiyatlara kiralık ev yok değil mi? Bizim amacımız bir an evvel devletin, belediyenin verdiği sözü tutarak bu hak sahiplerine konutlarını vermek. Allah nasip ederse herkesin dairesini vereceğim. Benim önceliğim borcumuzu ödemek. Hayali projemiz falan yok bizim. Boşa atacak paramız yok. Öncelikle borcumuzu ödeyelim helalleşelim sizinle. ‘Devlette devamlılık esastır’ diyerek biz biran evvel borcumuzu ödeyerek sizlerle helalleşmek istiyor ve İnşallah Allah nasip edecek o dairelerini bekleyen mağdur olan herkesin dairelerini inşallah Cenabı Allah teslim etmeyi bir an evvel bize nasip etsin.” İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.