Ankara

Matematik Olimpiyatlarında Türkiye Birinci

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen ve 18 ülkeden 98 öğrencinin yarıştığı 27. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden 6 öğrenci, 3 Altın ve 3 Gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. 

Matematik Olimpiyatlarında Türkiye Birinci

 

Matematik Olimpiyatlarında Türkiye Birinci


Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen ve 18 ülkeden 98 öğrencinin yarıştığı 27. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden 6 öğrenci, 3 Altın ve 3 Gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Bu sonuçlarla Türkiye, ülke sıralamasında birinci oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bilim ve teknoloji üreten, geliştiren gençlerin en önemli yol arkadaşları olduğunu belirterek, son 20 yılda TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleri reel rakamlarla 85 katına yükseldiğini söyledi.

 

TÜBİTAK BİDEB bünyesinde yürütülen 2202 Bilim Olimpiyatları programı kapsamında uluslararası arenada temsil eden genç bilim insanları, olimpiyatta bayrağımızı gururla dalgalandırarak Türkiye adını en üst sıraya yazdırdı. Öğrencilerden; Mustafa Dortluoğlu, Can Erturan ve Ege Akgün, Altın Madalya, Tuğra Özbey Eratlı, Oğuz Fatih Tepe ve Umut Kağan Yazgan ise Gümüş madalya kazandı.

 

BİLİMSEL DESTEKLER SON 20 YILDA 85 KAT ARTTI

Gençlerin tarihi zaferini tebrik eden Bakan Mehmet Fatih Kacır, “Bilimin parlak yıldızları gençlerimizin elde ettikleri bu dereceler; ülkemizin bilim dünyasındaki gücünü bir kez daha kanıtladı. Bilim ve teknoloji üreten, geliştiren ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü oluşturan bir Türkiye için gençlerimiz en önemli yol ve çalışma arkadaşlarımız. Son 20 yılda TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleri reel rakamlarla 85 katına yükseldi. Desteklediğimiz insan sayısı ise 53 kat arttı. Bu destekler, Ar-Ge insan kaynağımızın gelişimine önemli katkılar sunuyor. Artarak devam eden başarılarımızın yanında Uluslararası bilim olimpiyatlarına ülkemizde ev sahipliği de yapıyoruz. 2020 yılında 52. Uluslararası Kimya Olimpiyatı, 2022 yılında 2. Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı, 2023 yılında 40. Balkan Matematik Olimpiyatını ülkemizde düzenledik. 2024 yılında ise 28. Genç Balkan Matematik Olimpiyatına ev sahipliği yapacağız. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta Komite Başkanımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da Tam Bağımsız Türkiye için TÜBİTAK’ın insan kaynağı geliştirme sorumluluğunu hatırlatarak “27. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda Ülkemizi temsil eden geleceğin bilim insanı adayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Biz TÜBİTAK olarak, gençlerimizi geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmeye ve onlara destek olmaya devam edeceğiz. Bu tarihi başarıdan dolayı öğrencilerimize gönülden tebriklerimizi sunuyoruz ve gelecekleri için en iyisini diliyoruz.” dedi.
BHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.