Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi Mavi Ev’de alzheimerlı hasta yakınlarına, demanslı hastalar için hak temelli bir yaklaşım geliştirmeyi hedefleyen “DemCare” projesiyle ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı hizmet veren Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi Mavi Ev farklı etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Mavi Ev’de Sosyal İçerme ve Eğitim Derneği tarafından “Demanslı hastalar için hak temelli bir yaklaşım geliştirmek” projesi DemCare kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Dernek Başkanı İlhan Kayış ve Dernek Başkan Yardımcısı Meryem Zincirli’nin katıldığı toplantıda Portekiz koordinatörlüğünde yürütülen, Yunanistan, İspanya ve İrlanda’nın dahil olduğu Avrupa Birliği Demcare Projesi hakkında bilgi verildi. Projenin Türkiye ayağını yürüten Sosyal İçerme ve Eğitim Derneği Başkanı İlhan Kayış, alzheimerlı hasta ve hasta yakınları için böyle bir tesisle hizmet veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Mavi Ev’de bakım veren hemşire, hasta bakıcı, temizlik personelleri ve hasta yakınları bilgilendirildi.
Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi personeline bir başka Avrupa Birliği Projesi kapsamında bu kez online eğitim verildi. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümünde görev yapan Dr. Dilek Kocabaş Mavi Ev’de görev yapan personele yönelik “Bakım Verenlerin Psikolojik Dayanıklılık ve Mesleki Yeterliliğini Geliştirme” başlıklı online eğitim gerçekleştirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yaz aylarının vazgeçilmezi açık hava etkinlikleri başladı. “Müzik Şehrin Kalbinde” konserlerinin ilk durağı Hadrianus Kapısı oldu.
ASAT tarafından Alanya’nın Akçatı Mahallesi’ne 200 tonluk içme suyu deposu kuruldu. İşte detaylar...
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri, basınç yetersizlikleri, patlak gibi sorunların yaşandığı Kumluca’nın Beykonak ve Mavikent sitelerinde eskiyen şebeke borularını yeniliyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenen etkinliklere katıldı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile ortak hizmet projesi ve işbirliği protokolü imzaladı. İşte detaylar...
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen 'En Güzel Bahçe, Balkon, Teras ve Hobi Bahçesi Yarışması'nın sonuçları açıklandı. 6 farklı kategoride dereceye girenlere toplamda 132 bin TL ödül verilecek.
Yorumlar (0)