Antalya Büyükşehir Belediyesi Mavi Ev Alzheimer Merkezi’nde Yeni Yıl Konseri düzenledi.
Hasta yakınlarının oluşturduğu koro ve müzik grubu yeni yılı şarkılar ve danslar eşliğinde karşıladı.
Büyükşehir Belediyesi, Mavi Ev Alzheimer Merkezi’nden hizmet alan hastalara ve hasta yakınlarına Yeni Yıl Konseri düzenledi. Nurettin Dabaoğlu Sanat Grubu Yurttan Sesler Türk Halk Müziği Korosu üyeleri hasta ve hasta yakınlarına unutulmaz bir konser verdi. Birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği yılbaşı konserinde kendisi de hasta yakını olan heykeltıraş Yalçın Yeşil Kaya’nın yaptığı heykel, Mavi Ev Alzheimer Merkezi Sorumlusu Cüneyt Güven tarafından sanat grubunun liderliğini yapan Nurettin Dabaoğlu’na takdim edildi.
Yurttan Sesler Türk Halk Müziği Korosu ile hasta yakınlarını bir araya getirerek önemli bir gönüllülük projesine imza atıldığını ifade eden Mavi Ev Sorumlusu Cüneyt Güven, topluluğu bir araya getiren Nurettin Dabaoğlu’na teşekkür etti. Güven, “Mavi Ev’den hizmet almış ve hastasını kaybetmiş aileler merkezimizden bağlarını koparmadılar. Halen hizmet almakta olan hasta yakınları ve hastası vefat etmiş hasta yakınları da bir koro oluşturarak bir araya geliyorlar. Bu sayede hasta yakınları hem hastalarını yad etmiş oluyorlar hem de son zamanlarını Mavi Ev’de nasıl mutlu geçirdiklerini hatırladıklarını ifade ediyorlar. Bizlerde bu durumdan dolayı mutlu oluyoruz. Tüm bu vesileyle hasta ve hasta yakını herkesin yeni yılını kutluyorum” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)