Mecliste onay verildi! 5000 TL hesaplara yatacak! Detaylar haberimizde...

TBMM'de onaylanan çalışan emekliye 5000 TL ikramiye yasasıyla ilgili detaylar burada! Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan'dan açıklamalar ve ödeme detayları.

Mecliste onay verildi! 5000 TL hesaplara yatacak! Detaylar haberimizde...

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi TBMM'de Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı. Öte yandan 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihi de netleşti. Çalışan emeklilere ikramiye yasasıyla SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ile dul yetimler dahil yaklaşık 16 milyon hak sahibi 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi almış olacak. Bakan Işıkhan ödemeler için hazırlıkların tamam olduğunu açıkladı. Çalışan emekliye 5000 tl ikramiye ne zaman yatacak? İşte detaylar...

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE MECLİS'TEN GEÇTİ VE YASALAŞTI

Ek emekli ikramiyesi düzenlemesi için kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı. Meclis'ten geçti. Yasalaşan ek 5000 TL emekli ikramiyesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ AÇIKLAMASI

Çalışan emekliye ikramiye tarihi konusunda konuşan Bakan Işıkhan, yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 2 gün içinde yatırılması konusunda çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Bakan Işıkhan şu ifadeleri kullandı:

EYT kapsamında düzenlemeden faydalanan kişi sayısı bugün itibarı ile yaklaşık 2 milyon. Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yaptık. Çalışan emeklilerimiz için de kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri 2 gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Işıkhan'ın SGK'ya verdiği talimatla hummalı çalışma tamamlandı. Düzenleme Meclis'ten geçti. Yasalaşan çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanır yayımlanmaz SGK harekete geçecek.

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesinin yer aldığı torba yasanın 28 Aralık tarihinde yasalaşarak Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Gerekli hazırlıklar yapılıyor.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE 29 ARALIK'TA YATACAK

Çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi 27 Aralık Çarşamba günü Meclis'ten geçti. Torba yasanın da yasalaşması ve 28 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanması ile SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı (4A-4B-4C) ödemelerinin 29 Aralık'ta yapılması bekleniyor.

 

HERHANGİ BİR İŞLEME GEREK YOK, BANKAYA OTOMATİK YATACAK

Emekli ikramiyesi vatandaşların maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

DUL VE YETİMLER DE EMEKLİ İKRAMİYESİ ALACAK

İkramiye ödemeleri vefat eden sigortalıların eş ve çocuklarına da yapılıyor. Burada ödemeler hisse oranında gerçekleştiriliyor. Söz konusu 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamamış olan dul ve yetimler için de ödeme gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yüzde 75 hissesi olanlar 3750 TL,

Yüzde 50 hissesi olanlar 2500 TL,

Yüzde 25 hissesi olanlar 1250 TL ikramiye ödemesi alıyor.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE ÖDEMELER TAMAMLANDI

Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde yapıldı. Burada SSK'lılar tahsis numarasına göre 11-12-13 Kasım tarihinde emekli ikramiyesi ödemesi alırken, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı emeklileri de 14 Kasım'da ödemesini hesaplarda gördü.

kaynak: Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Derince meclisinde tek gündem maddesi Mayıs Ayı Olağan Toplantısında konuşuldu
Bölgesel

Derince meclisinde tek gündem maddesi Mayıs Ayı Olağan Toplantısında konuşuldu

Derince Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi’nde görüşülen tek gündem maddesi karara bağlandı.

Torba Yasa Meclis'ten Geçti Mi? Maddeler, İçerik, Ek Gösterge, Emeklilik, Son Haberler!
Yaşam

Torba Yasa Meclis'ten Geçti Mi? Maddeler, İçerik, Ek Gösterge, Emeklilik, Son Haberler!

2024 Torba Yasa ile ilgili son gelişmeler! 3600 ek gösterge, BAĞ-KUR 7200, ev hanımlarına emeklilik gibi birçok konu için son dakika haberleri ve detaylar! Torba Yasa ne zaman çıkacak?

Antalya'da meclis toplandı! Adalet sesleri yükseldi
Yerel Yönetim

Antalya'da meclis toplandı! Adalet sesleri yükseldi

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz için adalet sesleri yükseldi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
Bölgesel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 41 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Görüşülen 24 Gündem Maddesi Karara Bağlandı
Bölgesel

Görüşülen 24 Gündem Maddesi Karara Bağlandı

Düzce Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantılarının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Görüşülen 24 gündem maddesi karara bağlandı.

Başkan Güngör'e Başkan Özel'den Geçmiş Olsun Ziyareti
Bölgesel

Başkan Güngör'e Başkan Özel'den Geçmiş Olsun Ziyareti

Burdur Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör geçirdiği hastalığı atlattı işinin başına döndü, sevenleri geçmiş olsun ziyaretlerine geldiler.