Ankara

Mecliste yeni dönem başlıyor! Milletvekilleri yemin ediyor

Seçimlerin ardından TBMM'nin 28'inci dönemi başlıyor. TBMM Genel Kurulu, MHP Lideri Devlet Bahçeli başkanlığında toplandı. Milletvekilleri yemin ederek görevine başlayacak. Başkan Erdoğan'ın yemin töreni ise yarın yapılacak.

Mecliste yeni dönem başlıyor! Milletvekilleri yemin ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28. Yasama Dönemi başladı. Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

"Muhterem Cumhurbaşkanım, değerli Milletvekilleri, 28. Dönem TBMM'nin ilk gündem maddesi olan ant içme törenine geçmeden evvel, geçici başkan sıfatıyla hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Egemenliğin yegane sahibi büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü, TBMM'nin de 103'üncü yılının heyecanını yaşıyoruz.

Meclis'te görev alacak Milletvekili arkadaşlarım tarihi bir sorumluluğu da üstlenmiş durumdadır. Esas gündemimiz olan ant içme törenine geçiyor, Geçici Başkan sıfatıyla ilk yemini gerçekleştiriyorum."

DEVLET BAHÇELİ MECLİS BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ DEVRALDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), 28'inci dönem yasama faaliyeti, bugün gerçekleştirilecek milletvekili yemin töreniyle başlıyor. TBMM'de 28'inci dönemin başlaması nedeniyle, saat 12.30'da Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23'inci dönemin ilk gününde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye görevini devretti.

MİLLETVEKİLLERİ TEK TEK KÜRSÜYE GELİP YEMİN EDECEK

Bahçeli'nin ardından illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri tek tek kürsüye gelip Anayasa'da yer alan metni okuyarak yemin edecek. Yemin töreninin yaklaşık 10 saat sürmesi bekleniyor.

Genel Kurul'a davetlilerin haricinde ziyaretçi kabul edilmedi. Meclis Başkanlığı görevini geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli'ye devredecek olan Mustafa Şentop, eski TBMM başkanları için ayrılan locadan Genel Kurul'u takip ediyor.

 

BAŞKAN ERDOĞAN MECLİS'TE

Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili yemin törenini takip etmek üzere TBMM'ye geldi. Erdoğan'ı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli karşıladı.

Erdoğan töreni locadan takip ediyor.

TBMM YARIN YENİDEN TOPLANACAK: BAŞKAN ERDOĞAN YEMİN EDECEK

TBMM yarın saat 15.00'te Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında yeniden toplanacak. Bahçeli önce Erdoğan'a YSK'dan gelen mazbatayı verecek. Ardından Erdoğan kürsüde yemin ederek 5 yıllık yeni dönemi başlatmış olacak.

YENİ KABİNE AÇIKLANACAK

Erdoğan daha sonra Anıtkabir'i ziyaret edip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde göreve başlama törenine katılacak. Törene sanat, spor ve medya dünyasından isimler de davet edildi.

Başkan Erdoğan, akşam saatlerinde de göreve başlama töreni dolayısıyla Türkiye'ye gelen yabancı devlet başkanları veya temsilcilerine Çankaya Köşkü'nde yemek verecek. Yemeğin ardından yeni kabinenin açıklanması bekleniyor.

Bakanlık görevine getirilen isimlerin de Anayasa gereği yemin etmesi gerekiyor. Bakanların önümüzdeki hafta yemin etmesi bekleniyor.

TBMM BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Milletvekillerinin yemin etmesiyle birlikte TBMM Başkanlık seçimi süreci de başlayacak. Bugünden itibaren 5 günlük süre içinde partiler başkan adaylarını TBMM Başkanlığı'na bildirecek.

Daha sonraki 5 gün içinde de başkanlık seçimi yapılacak. Ayrıca TBMM ihtisas komisyonu üyeliklerinin dağılımı, ardından da hızlı bir şekilde komisyon başkanı seçimleri yapılacak.

Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Türkiye'nin yeni bakanları yemin etti
Bölgesel

Türkiye'nin yeni bakanları yemin etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde daha önce yemin etmeyen milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi. Törende yeni kabinede yer alan bakanlar yeminlerini gerçekleştirdi.

Meclisin gündemindeki ilk konu ekonomi
Bölgesel

Meclisin gündemindeki ilk konu ekonomi

Yeni ve hükümet gelecek hafta göreve tam anlamıyla başlaması bekleniyor. Ele alınacak ilk konu ise ekonomi olacak. Buna göre, asgari ücret, emekli maaşı, kira artışı, ev hanımlarına emeklilik gibi konular görüşülecek.

İzzet Akbulut, TBMM'de milletvekili yeminini etti
Bölgesel

İzzet Akbulut, TBMM'de milletvekili yeminini etti

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut da, TBMM Genel Kurulu toplantısında milletvekilli yeminini etti.

Adem Korkmaz, TBMM'de milletvekili yeminini etti
Bölgesel

Adem Korkmaz, TBMM'de milletvekili yeminini etti

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, TBMM Genel Kurulu toplantısında milletvekilli yeminini etti. İşte detaylar...

Mustafa Oğuz, TBMM'de milletvekili yeminini etti
Bölgesel

Mustafa Oğuz, TBMM'de milletvekili yeminini etti

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, TBMM Genel Kurulu toplantısında milletvekilliği yeminini etti. İşte detaylar...

Burdur Milletvekilleri genel kurula son kez katılacak
Bölgesel

Burdur Milletvekilleri genel kurula son kez katılacak

TBMM'de 23 Nisan sebebiyle gerçekleştirilecek özel oturumda, Burdur'un mevcut milletvekilleri son kez Genel Kurul'a katılacak.