
Salı günleri TRT 1 ekranlarında olan, Mehmed: Fetihler Sultanı 23. bölümünde neler olmuştu?
Fethe, şehadet arzusu ile yola çıkan Mehmed muvaffak olabilecek mi? Kurmaylarının hepsi fethe giden yolda aynı fikirde kalabilecek mi? Harpten ziyade askeri taktikler savaştığı bu kutlu yolda Mehmed’in hem vüzerasına hem de fetih de en güçlü silahı olan yeniçerilere karşı politikası nasıl şekillenecek?
Hamza’nın yaralanması sonrasında Malkoçoğlu obasında nasıl sesler yükselecek? Bu durum neticesinde Rumeli Beylerbeyliği ne olacak? Bu süreçte Çandarlı’nın ya da Zağanos Paşa’nın hamleleri ne olacak?

Namlı kâfir Guistiniani, şehirde bulunan; Mehmed’in casusu Mustafa’dan şüphelense de bunu ispatlayacak gerekçeyi İmparator Konstantinos’a sunabilecek mi? Anna ile romantik yakınlaşmaları olan Guistiniani’nin üzerindeki diğer göz olan Nadia, aşkı için babasını yok saymasına değecek bir karşılığı Guistiniani’den görebilecek mi?
Notaras’ın kardinal cinayeti sonrası içine düştüğü durumdan adil bir şekilde kurtulabilecek mi? Ona bu konuda kim yardım edecek? Öten yandan tahta hakkı olduğunu düşünen ve çocuğunun ölüm acısını yaşayan Demetrios kimin tarafını seçecek ve siyasetini kimden yana kullanacak?
Mehmed’in yolda olan ve en çok güvendiği silahı şahi topu güvenli bir şekilde Osmanlı karargahına gelecek, Bizans kanadında ise büyük zahmetler sonrası şehre getirilen Grejuva ustası Konstantinos’a istediğini verebilecek mi?
İç çekişmelerin yavaş yavaş kendini gösterdiği yeniçeriler arasında Kurtçu’yu bekleyen sürpriz ne olacak?
Yönetmen:
Selahattin Sancaklı, Yıldıray Yıldırım
Senarist:
Ozan Bodur, Enes Şengönül, Fatih Güler, Yasin Usta
Oyuncu Kadrosu :
Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Seçkin Özdemir, Tüba Ünsal, Sinan Albayrak, Esila Umut, Sena Çakır, Kenan Çoban, Ertuğrul Postoğlu, Osman Soykut, Ali Sinan Demir, Beyti Engin, Mim Kemal Öke, Kaan Yalçın, Ali Buhara Mete, Emel Özcan, Ulvi Alacakaptan, Abdurrahman Tevruz, Recep Çavdar, Sidar Tublek, Cebrail Esen, Burcu Altın Deprem, Tolga Akkaya, Sabri Arafatoğlu ve Ali Nuri Türkoğlu ve Serdar Gökhan ve Turgay Tanülkü ve Ghassan Massoud
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)