Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde okulun son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.
Pazartesi günü akşam düzenlenen mezuniyet törenine Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, Eşi Sıla Sezgin, Belediye Başkan Vekili Yasin Çiçek, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökçe, Okulun Banisi Hayırsever İşadamı Mehmet Cadıl ve Ailesi, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Oda Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler öğrenci Velileri ve öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Mezuniyet Töreni Kanal 15 ekranlarından canlı yayınla izleyiciye ulaştı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yakup Çoban, yaptığı duygu dolu veda konuşmasında okuldan mezun olan öğrencilerle birlikte kızının da mezun olmasından büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti.
Okul Müdürü Yakup Çoban, “Bu yıl 12.sini düzenlemiş olduğumuz Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi Mezuniyet Törenine hoş geldiniz. Çok değerli misafirler bu gün burada bu konuşmayı yapmam benim için ayrı bir duygu. Şu anda Okul Müdürlüğümün son anlarını yaşayan biriyim, hem de kızı mezun olan öğrenciler arasında oturan bir veliyim. İnşallah artık Cadıl’lı olmanın ayrıcalığını benim kızım da ömür boyu yaşayacak. Ayrıca 14 yıldır, değişik kademelerinde görev aldığım okuluma veda zamanı geldi. Bu harika okulda geçirdiğim yıllar hayatımın en özel ve en güzel yıllar olarak hep kalacak. Bu kadar kaliteli öğrencilerle bu kadar kaliteli velilerle bu kadar kaliteli idareciler ve öğretmenlerle hizmetlerle çalışmak kolay kolay kimseye nasip olmaz ama ben bu duyguyu yaşayan nadir insanlardan biriyim ve çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bunca ders yılı içerisinde kalbini kırdıklarım varsa haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Öncelikle yıllardır önceliğimi okuluma verip kendini ihmal ettiğim buna rağmen her zaman beni idare eden ve yanımda dimdik duran eşime kızıma ve oğluma çok teşekkür ederim ve son olarak bana güvenip bu harika ekibe bu okula liderlik yapma fırsatını veren sayın Mehmet Cadıl’ a da çok teşekkür ediyorum” dedi.
12. sınıf öğrencilerinin anılarının yer aldığı sinevizyon izlendi. Törende Okul 1.si Eda Taşkın, Okul 2.si Gülsüm Şan, Okul 3.sü Ümmühan Fatmanur Erdoğan’a Kaymakam Sezgin tarafından plaket verildi.
Oğlu Sezer Sezginin de mezun olan öğrenciler arasında olan Kaymakam Yalçın Sezgin ise konuşmasında verdikleri hizmetlerden dolayı okul Müdürü Yakup Çoban ve öğretmenlere teşekkür ederek, öğrencilere de başarılar diledi. Kaymakam Sezgin, sadece Bucakta değil, memleketin pek çok yerinde eserleriyle hizmet veren ve bunun yanında eğitime verdiği desteklerden dolayı İşadamı Mehmet Cadıl ve Cadıl Ailesine teşekkür etti. Kaymakam Yalçın Sezgin, “Sevgili gençler bugün gerçekten sizlerle onur duydum, gurur duydum. 4 yıl boyunca sizleri güzel bir şekilde hayata hazırlayan ve sizi buradan Türkiye’ nin İnşallah en iyi okullarına uğurlayacak olan okulumuzun kıymetli mensupları ve değerli anne babalar ile hepimiz bir aradayız. Bu güzel aile bugün hep birlikte bu gururu yaşıyor. Bu gururda emeği geçen başta sizleri yetiştiren anne babalarınıza teşekkür ediyorum. Sonra başarıları ile 12 yıldır Mehmet Cadıl ailesinin öğrencilerini Türkiye’ nin en iyi okullarına gönderen en iyi başarılara imza atan okulumuzun öğrencileri ve öğretmenleri ile gurur duyuyorum. Gerçekten Bucak için çok şey veren iş veren, aş veren Bucakta her türlü hayır işinde imzası olan sadece Bucakta değil, memleketin pek çok yerinde Korkuteli’de , Antalya’ da belki de yurt dışında eserleriyle bu memlekete hizmet eden Mehmet Cadıl abime teşekkür ediyorum. En büyük eser de işte bu gençler bu gençleri hayata hazırlayan bu yuvayı yaptığınız için siz gerçekten en önemli işi bu okulu yapmakta sağladınız. Ben de bugün çok mutluyum. Benim oğlum bizim çocuklarımız bizim eserlerimiz bizim kızlarımız. Bahtınız yolunuz açık olsun. Size güveniyoruz” dedi.
Derece alan öğrencilere ve Onur Belgesi almaya hak kazanan İbrahim Demirel’e Okulun Banisi İşadamı Mehmet Cadıl tarafından hediyeleri verildi. İşadamı Mehmet Cadıl, öğrencilerden hayatları boyunca çalışkan, tutumlu ve ahlaklı olmayı kendilerine ilke edinmelerini istedi, mezun olan 12. sınıf öğrencilerine gelecek hayatlarında başarılar diledi.
Okulun Banisi Hayırsever İşadamı Mehmet Cadıl, “Sevgili gençler çalışkan olacaksınız, tutumlu olacaksınız, ahlaklı olacaksınız. Gittiğiniz okullarda İnşallah en güzel mevki makamlara erişmeniz için her gün dua ediyorum. Sizleri o kadar seviyorum ki belki ananız, babanız kadar ben de seviyorum. Cadıl’ lı olmak bir ayrıcalık diyorum. Çünkü biz onlara el öpmeyi, anasına babasına saygılı olmayı, büyüğüne küçüğüne karşı sevgi ve saygıyı öğretiyoruz. Türkiye’ yi ve dünyayı idare edecek sevgili gençlere hizmet etmek bizim için bir mutluluktur. Sevgili gençler başarılarınızın devamını diliyorum, Anasını babasını seven evlatlar olun yolunuz bahtınız açık olsun. ” dedi.
Okul birincisi Eda Taşkın, okul yaş kütüğüne plaka çaktı. 2018-2019 mezunları adına konuşma yaptı. Okullarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından ayrılmanın burukluğunu yaşasalar da yeni bir hayatın başlangıcında olmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek eğitimlerinde kendilerine destek veren, katkı sağlayan aileleri, öğretmenleri ve Okulun Banisi İşadamı Mehmet Cadıl’a teşekkür etti.
Mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri Mehmet Cadıl ve Eşi Fatma Cadıl tarafından verildi. Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nden bu yıl mezun olan öğrenciler, tören sonunda hep birlikte kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Öğrenciler mezuniyet töreninde, Akdeniz’in Kızı Özlem Şahin’in söylediği birbirinden güzel türkülerle gece boyunca eğlendi, oyun havalarına eşlik etti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)