Burdur

Mehmet Latif Boksör, ilk profesyonel single'ı "Hain Yar" ile müzik dünyasına merhaba dedi

Mehmet Latif Boksör, yıllarca amatör olarak söylediği şarkıların ardından ilk profesyonel single'ı "Hain Yar" ile müzik dünyasına merhaba dedi. Şarkı, Kürtçe olarak yayınlandı ve kısa sürede büyük beğeni topladı.

Mehmet Latif Boksör, ilk profesyonel single'ı "Hain Yar" ile müzik dünyasına merhaba dedi

Yıllardır Bucak'ta yaşayan Mehmet Latif Boksör, hayali olan profesyonel müzik çıkarma hayalini başardı.

Yıllardır amatör olarak söylediği şarkıların ardından söz ve müziği kendisine ait olan Hain Yar (XAYİN YAR) adlı parçayı dinleyicileriyle buluşturdu. İşte o parça;

Soru: Müziğe ne zaman başladınız?

Mehmet Latif Boksör,: Müziğe yaklaşık on beş, yirmi yıl önce başladım. Başlangıçta ufak ufak, inşaatlarda çalışırken veya yolculuk yaparken bile içimden şarkı söylemeyi seviyordum. Daha sonra şarkı söylemeye olan ilgim arttı ve bu işi daha profesyonel bir şekilde yapmak için çaba sarf etmeye başladım. Şarkıları ezberlemeye başladım ve hayatımı müziğe daha fazla adadım. İlk profesyonel adımımı atan şarkım Kürtçe bir eserdi; bir ayrılık hikayesini anlatıyordu. Bir kadının ihanet ederek çocuklarını terk etmesi ve ardından eşi ve çocuklarıyla kötü davranarak onlara zulmetmesi gibi duygusal bir konuyu işliyordu. Sözleri tamamen bana ait olan bu şarkı ile müziği profesyonel bir düzeye taşıdık. Klip çekimi fikri de bu noktada gündeme geldi.

Soru: Peki, bu klibi ne zaman çekmeyi planladınız?

Mehmet Latif Boksör,: Bu klibi yaklaşık dört yıl önce yazmıştım. Ancak şarkının profesyonel bir şekilde hayatıma katılması biraz zaman aldı. Daha sonra dört yıl boyunca üzerinde çalıştım ve sonunda klibini çekmeye karar verdim. Klibi yaklaşık bir buçuk ay önce çekmeye başladık. Amacımız, müziğimizle insanların daha fazla tanıyacağı, anlayacağı ve benimseyeceği bir eser ortaya koymaktı. Böylece klip çekimini gerçekleştirdik ve sonuçtan memnun kaldık.

Soru: Şarkıda neden Kürtçe'yi tercih ettiniz?

Mehmet Latif Boksör,: Aslında bu şarkıyı ilk olarak Türkçe yazmıştım. Şarkının adı "Hain" zaten hem Türkçe hem de Kürtçe aynı. Şarkıyı yaklaşık iki üç ay sonra Türkçe olarak da yayınlamayı düşünüyoruz. Ancak şarkıyı önce Kürtçe olarak çıkardım. Bunun nedeni, Kürtçenin ana dilim olması ve bu dilde daha içten ve duygulu bir şekilde şarkı söylememdir. Sesim bu dile daha yatkın olduğu için ilk olarak Kürtçe olarak seslendirdim. Ancak ilerleyen dönemde Türkçe versiyonunu da hazırlamayı planlıyoruz.

Ozan MEM Mehmet Latif Boksör kimdir ?

Mehmet Latif Boksör,  28 Kasım 1987'de Ağrı Patnos'ta doğdu. İlk ve ortaöğretimi Ağrı Patnos'ta okuyan Boksör, Lise'yi Mersinde okudu. Askerlik Görevini Çanakkale'de yaptıktan sonra, inşaat sektöründe hizmet vermeye başladı. Bucak ve Antalya bölgesinde yaşayan Mehmet Latif Boksör, yıllarca amatör olarak söylediği şarkıları artık profesyonel olarak söylemek için yaklaşık 5-6 önce girişimlere başladı. İlk single'ını da 31 Ağustos 2023 Perşembe günü dinleyicilerle buluşturdu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Balıkesir Türk Müziği Korosu’dan  “Bahar Şarkıları” konseri
Yaşam

Balıkesir Türk Müziği Korosu’dan “Bahar Şarkıları” konseri

Balıkesir Türk Müziği Korosu’nun Bodrum Şehit Serkan Göker İlkokulu yararına Bodrum’da gerçekleştirdiği “Bahar Şarkıları” konseri sanatseverlerden tam not aldı.

4 Çocuk Annesi Genç Kadın  Ölü Bulundu
Bölgesel

4 Çocuk Annesi Genç Kadın Ölü Bulundu

Son dakika İsparta ili Şarkikaağaç ilçesini Üzen olay genç kadın Ölü bulundu

Otizimli bireyler İçin Konser Gerçekleştirildi!
Etkinlik

Otizimli bireyler İçin Konser Gerçekleştirildi!

Balıkesir Türk Müziği Korosu’nun Otizimli Bireyleri Destekleme Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiği konserde, Selahattin Altınbaş'ın ölümsüz eserleri kulakların pasını sildi.

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Başkanı  Ali Göçer, görevi devraldı 
Yerel Yönetim

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Başkanı  Ali Göçer, görevi devraldı 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Şarkikaraağaç Belediye Başkanı seçilen Ali Göçer, mazbatasını aldıktan sonra görevi geçmiş dönem Belediye Başkanı İsa Çarkacı’dan devraldı.

Yoldan Çıktı, Takla attı! 3 Yaralı
3. Sayfa

Yoldan Çıktı, Takla attı! 3 Yaralı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yoldan çıkan otomobil, tarlaya girerek takla attı. Kazada 3 kişi yaralandı.

Mobil Hayvan Kısırlaştırma Aracı  Şarkikaraağaç 'ta hizmet vermeye başlıyor.
Bölgesel

Mobil Hayvan Kısırlaştırma Aracı Şarkikaraağaç 'ta hizmet vermeye başlıyor.

Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun’un girişimleri ile Isparta İl Özel İdaresi tarafından devreye alınan Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Aracı Şarkikaraağaç Belediyesi ile yapılan protokol ile önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.