Ankara

Mehmet Şimşek'ten piyasalara ilk mesaj

Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreni ile göreve başlayan Mehmet Şimşek, piyasalara verdiği ilk mesajda "Rasyonel zeminde enflasyonla mücadele temel hedefimiz olacak" dedi.

Mehmet Şimşek'ten piyasalara ilk mesaj

Ekonomide yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek görev alacak. Şimşek uluslararası piyasalarda önemli bir isim olarak dikkat çekiyor.

BAKAN ŞİMŞEK: RASYONEL BİR ZEMİNDE ENFLASYONLA MÜCADELE TEMEL POLİTİKAMIZ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Nureddin Nebati yerine Hazine ve Maliye Bakanlığına 29 Ağustos 2007 - 1 Mayıs 2009 yılları arasında bakanlık görevi icra etmiş Mehmet Şimşek atandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı ve piyasalara ilk mesajını verdi.

Bakan Şimşek o ifadeleri kullandı:

"RASYONEL BİR ZEMİNDE ENFLASYON İLE MÜCADELE TEMEL POLİTİKAMIZ"

"Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmak. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz."

"VAKİT KAYBETMEDEN ORTA VADELİ PROGRAM ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ"

Vakit kaybetmeden Orta Vadeli Program çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Bakan Şimşek, "Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarın sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması, ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankası'na enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eşgüdüm içinde ilgili bakanlıklar ve kurumlarımızla güçlü bir koordinasyon sağlayarak yürüteceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görevi devraldı! "Enflasyon ile mücadele temel politikamız" | Video

BAKAN NEBATİ: GÖREVİNDE BAŞARILAR DİYORUM

Şimşek, bakanlığın Dikmen yerleşkesinde düzenlenen devir teslim töreni- 65. Hükumetin sona erdiği 10 Temmuz 2018'den sonra ilk defa ekonomiden sorumlu olarak görevine başladı. Törende konuşan Nureddin Nebati, "Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle çok değerli dostumuz Mehmet Şimşek'e bugün görevimi devretmek üzere bir aradayız. Öncelikle ülkemiz ve dünya açısından kritik bir dönemde bana güven duyarak bu makamı teslim eden Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Kutlu bir emanet olarak gördüğüm bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için hiçbir zorluk karşısında asla yılmadan ve birbirinden değerli mesai arkadaşlarımla birlikte gece-gündüz demeden çalışarak sürdürdüm. Attığımız her bir adım, milletimizin ortak menfaatleri doğrultusunda ve bu makamın getirdiği büyük sorumluluk duygusuyla atılmış olan adımlardır. Tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye inancıyla ilerlerken bizler için en önemlisi milletimiz ile yan yana verdiğimiz bu mücadeleye bir vazife bilinciyle yaklaşarak ve en ufak bir gaflete düşmeden aralıksız hizmete devam etmektir" dedi.

İki Bakan birbirlerine teşerkkür edip yeni görevlerinde başalarılar dilerken tören çiçek takdimi ile sona erdi.

Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şeker Plajı Yeniden Canlanacak! Mehmet Şimşek'ten Yeni Proje
Bölgesel

Şeker Plajı Yeniden Canlanacak! Mehmet Şimşek'ten Yeni Proje

Mehmet Şimşek, yıllardır kendi haline terk edilmiş olan Şeker Plajı'nı yeniden canlandırmak için "Yeni Şeker Plajı" projesini açıkladı. Şimşek, projenin yasal uyumluluğu için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve kaynak arayışına girdiklerini söyledi.

Burdur'da 35 Mahalleye Sosyal Tesis Müjdesi! Mehmet Şimşek'ten Dev Proje
Bölgesel

Burdur'da 35 Mahalleye Sosyal Tesis Müjdesi! Mehmet Şimşek'ten Dev Proje

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, 35 mahallede hayata geçirilmesi planlanan Sosyal Tesis Projesi'ni tanıttı. Detaylar haberimizde...

Burdur'da taraftar talep etti! Ercengiz ve Şimşek sarıldı
Bölgesel

Burdur'da taraftar talep etti! Ercengiz ve Şimşek sarıldı

Burdur'da CHP Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, MAKÜ karşılaşmasında taraftarların ısrarları üzerine sarılarak kameraya poz verdi.

Mehmet Şimşek'ten, Burdur'un gündem maddesi su açıklaması
Bölgesel

Mehmet Şimşek'ten, Burdur'un gündem maddesi su açıklaması

Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek Burdur'un gündem maddesi olan su hakkında açıklamada bulundu. Burdur'un su ihtiyacının karşılanması için gerekli adımları atacaklarını ve ihale aşamasına geçeceklerini söyledi.

Mehmet Şimşek sahada vatandaşlarla buluşuyor! 'Bırak vatandaş konuşsun'
Bölgesel

Mehmet Şimşek sahada vatandaşlarla buluşuyor! 'Bırak vatandaş konuşsun'

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet ŞİMŞEK, sahada vatandaşlarla buluşuyor, onların dertlerini dinliyor. Video paylaşımlarının eleştirilmesi üzerine 'Bırak vatandaş konuşsun' dedi.

Mehmet Şimşek'in Burdur'a Motor Sporları Aktivite Kampüsü Sözü
Bölgesel

Mehmet Şimşek'in Burdur'a Motor Sporları Aktivite Kampüsü Sözü

Mehmet Şimşek, Burdur'da motor sporları tutkunları için bir Motor Sporları Aktivite Kampüsü yapma sözü verdi. Detaylar haberimizde...