Her yıl Burdur’un Bucak ilçesinde heyecanla beklenen Melli İnciri, bu yıl geç gelen hasatla tezgahtaki yerini aldı. Doğallığı ve lezzetiyle öne çıkan bu özel incir, 200 TL’den satışa sunuluyor. Ancak bu sezonun verimi, önceki yıllara kıyasla oldukça düşük. Özellikle geçtiğimiz aylarda yaşanan dolu yağışları, incir verimini oldukça düşürdü.
Verim düşüklüğü, doğrudan fiyata yansırken, Melli İnciri şu an kilogramı 200 TL’den tüketiciyle buluşuyor. Bucak Belediyesi Çay Bahçesi önündeki tezgahta satışa sunulan incirler, ilk günlerde hemen alıcı buldu.
Üreticiler, geçen yıla göre dörtte bir oranında ürün alabildiklerini belirtiyor. Bu da yaklaşık %75’lik bir kayıp anlamına geliyor. İklim değişikliklerinin tarımsal üretime etkisi bir kez daha kendini hissettirdi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (1)
Baki Türken
10 ay önce / 28.07.2025Bir kilo incir iki yüz lira ederse 0n kilo buğday parası ne hallerdeyiz .
Beğendim 0 | Beğenmedim 0 | Cevapla