İstanbul

Memurlara 3600 Ek Gösterge ve Çifte Zam Yolda: İşte Detaylar

Toplu sözleşme görüşmelerinden anlaşma sağlanamasa da memurlar, 3600 ek gösterge ile çifte zam alacak. Hakem kurulunun kararı ile belirlenecek 2024-2025 zammı öncesinde memurlara verilecek 3600 ek gösterge, bir gelir artışına neden olacak. Bu düzenleme ile 30 yıl çalışan memurların emekli aylığı ve ikramiyesi artacak

Memurlara 3600 Ek Gösterge ve Çifte Zam Yolda: İşte Detaylar

Memurlar 3600 Ek Gösterge ile Çifte Zam Alacak

Türkiye'de toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasına rağmen, memurlar için olumlu gelişmeler yaşanıyor. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren son gelişmeleri ele alalım:

Zam Anlaşması Yapılamadı, Ancak 3600 Ek Gösterge ile İyi Haber Geldi

Toplu sözleşme görüşmelerinde, memurlar ve hükümet arasında zam konusunda anlaşma sağlanamadı. İki yıllık süreçte yüzde 110 zam isteyen memurlar, hükümetin teklifini kabul etmedi. Bu noktada zam oranını belirlemek üzere devreye Kamu Görevlileri Hakem Kurulu girdi. Ancak, memurlar pazarlık masasından istediği zam oranını alamadı.

Fakat, memurlar için sevindirici bir gelişme yaşandı. Kamu İşveren Heyeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen arasında yapılan görüşmeler sonucunda, memurlara 3600 ek gösterge verilmesi kararı alındı. Bu karar, memurların maaş ve ikramiyelerine olumlu bir etki yapacak.

3600 Ek Gösterge ile Artacak Gelirler

Yapılan düzenleme ile 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli aylığı ve ikramiyesi ciddi oranda artacak. İlgili düzenlemenin hayata geçmesi durumunda, memurların kazanacağı gelir artışları şunlar olacak:

30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli aylığına 2.900 TL artış olacak.

Emekli ikramiyesi yaklaşık 99 bin TL artacak.

Örnek olarak, 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli aylığı 3600 ek gösterge ile birlikte 2.900 TL artışla 15.800 TL'ye yükselecek. Emekli ikramiyesi ise 436 bin TL'den 535 bin TL'ye çıkacak.

Hakem Kurulu Kararı ve Geleceğe Yönelik Beklentiler

Toplu sözleşme zammı, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararıyla belirlenecek. Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek. Bu noktada memurlar, zam oranını ve gelecekteki maaşlarını bu kararla belirleyecek.

3600 ek gösterge ile birlikte memurların gelirlerinde yaşanacak artış, memurlar için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu düzenlemeler, memurların maddi koşullarını olumlu yönde etkileyecek ve gelecekteki emeklilik haklarını daha da güçlendirecek.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Herkes TÜİK'i bekliyor! Memur ve emekli zammı yarın açıklanıyor!
Yaşam

Herkes TÜİK'i bekliyor! Memur ve emekli zammı yarın açıklanıyor!

Gözler, TÜİK'in yarın açıklayacağı Aralık ayı enflasyonuna göre belirlenecek olan memur ve emekli zammına çevrildi..

Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun zam kararını şerh düştü
Bölgesel

Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun zam kararını şerh düştü

Memur-Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 2024-2025 yılları için belirlediği zam oranını kabul etmediklerini ve şerh düştüklerini açıkladı. Miran, "Kamu görevlilerinin maaş-ücret artışının enflasyon beklenti ve tahminlerinin altında kalmıştır" dedi.

2024 ve 2025 memur zammı belli oldu
Bölgesel

2024 ve 2025 memur zammı belli oldu

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 2024 ve 2025 yılları için kamu görevlilerine uygulanacak zam oranlarını belirledi. Memur ve memur emeklileri 2024 yılında ilk altı ayda yüzde 15, ikinci altı ayda yüzde 10 zam alacak. 2025 yılında ise ilk altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 5 zam alacak.

Milyonları ilgilendiriyor Hükümetin yeni zam teklifi de zayıf kaldı
Bölgesel

Milyonları ilgilendiriyor Hükümetin yeni zam teklifi de zayıf kaldı

Hükümet, memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme zammı için yeni teklifini sundu. Memurlara önerilen yeni zamlar ve talepleri detaylarıyla öğrenin.

Memur ve Emeklilere Müjde
Yerel Yönetim

Memur ve Emeklilere Müjde

Memur ve emekli aylıklarını düzenleyen teklif kabul edildi Haber Detayı..

Memura ek zammın maliyeti 177 milyar
Bölgesel

Memura ek zammın maliyeti 177 milyar

Görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle memur maaşlarının yükselmesi bekleniyor. Maliyetler ve desteklerle ilgili detaylar da yer alıyor.