İzmir / Menemen

Menemen’de Doğa Dostu kütüphane

Menemen Belediyesi, bölgenin en özellikli ve en büyük kütüphanesi için sahaya indi. işte detaylar..

Menemen’de Doğa Dostu kütüphane

Menemen Belediyesi, 8 bin 500 metrekarelik alanda doğa dostu olacak kütüphanenin yapımına başladı.
Menemen Belediyesi, bölgenin en özellikli ve en büyük kütüphanesi için sahaya indi. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, inşaat alanında özellikli bir yaşam alanı planladıklarını belirterek, "Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında ’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde 8 bin 500 metrekarelik alanda doğa dostu olacak kütüphanemizin yapımına Ulukent’te başladık. Enerjisini güneş panellerinden karşılayacak olan ve ’engelsiz’ olarak planladığımız kütüphanemiz, atölyeleri, oyun alanları ve kafeteryası ile modern bir yaşam kompleksi olacak. Yerleşkemiz içerisinde yarım asırlık bir ağacımızı da kesmeden projemize dâhil ettik. Bölgede örnek bir projeyi Menemen’e kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bölgemize, İzmir’e, Menemenimize ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

"Geleceğin doğa dostu kütüphanesi"
Ülkenin ve insanlığın gelişimi için ilmin önemine dikkat çeken Pehlivan, “Kütüphanemiz evlatlarımıza, gençlerimize, yetişkinlerimize yani tüm yaş gruplarına hitap edecek. Yer altı otoparkı, bodrum, zemin ve artı 3 kattan, çift kule olarak inşa edilecek olan binamızın çatısında da ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak güneş enerji panelleri de yer alacak. Yenilenebilir enerjiyi kullanarak tüm bölgeye örnek olacak binamızın projesini, doğayı korumanın önemini vurgulamak için değiştirdiğimizi de özellikle belirtmek istiyorum. Kütüphane yerleşkemizi ağacımızın etrafına inşa ederek bina içinde muhafaza edeceğimiz ağacımızın yeni nesillerin büyümesine ve yetişmesine tanık olarak doğanın önemini vurgulamasını da sağlamış olacağız” diye konuştu.

"Her yaş grubuna uygun"
Kütüphanenin birçok özelliği bir arada taşıdığını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, projenin başından beri “engelsiz” olarak tasarlandığını bildirdi. Modern kompleksin içerisinde engelli vatandaşların erişimini kolaylaştırmak için tüm engellerin ortadan kaldırıldığını sözlerine ekleyen Pehlivan, şöyle devam etti:
“Farklı yaş gruplarına ait okuma salonları (3-6, 6-9, 9-12 ve 12 yaş üstü) fuaye ve sergi alanı, sessiz okuma salonu, çok amaçlı konferans salonu, grup ve bireysel çalışma odaları, multimedya, oyun salonu, cep sinema, araştırma salonu bulunacak. Matematik, seramik, VR ve marker atölyeleri de kütüphanemiz içerisindeki yerini alacak. Kompleks modern mimarisi ile bölgenin en iyisi olacak.”

"Ücretsiz çay ve kek ikramı olacak"
Kütüphanenin içerisinde çalışma aralarında vatandaşların molalarını da geçirebileceği bir kafeteryanın yer alacağını belirten Pehlivan, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Hemşehrilerimize ücretsiz olarak çay ve kek ikramı da yapacağız. Bunu da müjdeliyorum. Ulukent’te yeni bir cazibe merkezi olacak yapının çevre trafiğini de olumsuz etkilememesi için yer altı otoparkı da planladık. Çünkü, Menemen ve hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layık. Bu nezih ilim merkezimizi Cumhuriyet’imizin 100. yılında bölgemize kazandırmanın haklı gururu içerisindeyiz. Geleceğimiz olan evlatlarımız ve gençlerimiz için ne yapsak az. Yaptığımız çalışmalar ile Menemen’in çehresini geliştirerek güzelleştirerek değiştirmeye devam ediyoruz.” iha 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tefenni’ye Yeni Kütüphane Yapılacak!
Bölgesel

Tefenni’ye Yeni Kütüphane Yapılacak!

Geçtiğimiz gün Tefenni muhtarları ile bir toplantı yapan Tefenni İlçe Kaymakamı İlker Eker, Tefenni'ye yeni bir kütüphane yapılacağını duyurdu.

P. Karşıyaka Galatasaray'a Yenildi!
Spor

P. Karşıyaka Galatasaray'a Yenildi!

P. Karşıyaka, Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final 1. maçında Galatasaray’a evinde kaybederek bir üst tura yükselmeyi zora soktu. Sarı-kırmızılılar sahasında oynayacağı müsabakayı kazanması halinde adını yarı finale yazdıracak.

İzmir Elektriksiz Kalacak! Karanlığa Gömülecek!
Bölgesel

İzmir Elektriksiz Kalacak! Karanlığa Gömülecek!

İzmir'de 02 Mayıs 2024 Perşembe günü elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Kardiçalı Han’ı boşaltılmıştı, asırlık han satışta
Yaşam

Kardiçalı Han’ı boşaltılmıştı, asırlık han satışta

İzmir’in ilk, Türkiye’nin ikinci betonarme karkas yapısı olan ve 1928 yılında yapılan tarihi Büyük Kardiçalı Han’ı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı

İzmir'de Uyuşturucu Operasyonunda 21 Tutuklama!
3. Sayfa

İzmir'de Uyuşturucu Operasyonunda 21 Tutuklama!

İzmir’de, Zirek kardeşler ve Alabaylar suç örgütüne yönelik ünlü bir gece kulübüne düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 24 şüpheliden 21’i tutuklandı. Tutuklananlar arasında aktif polislerin de olduğu öğrenildi.

İzmir su kesintisi! İzmir 13 Mayıs su kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

İzmir su kesintisi! İzmir 13 Mayıs su kesintisi yaşanacak yerler

13 Mayıs Pazartesi günü İzmir'deki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün İzmir'in hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saatler