Meral Akşener'in bir dönem solcu dediği kocası Tuncer Akşener kimdir?

Meral Akşener eğitim hayatı,Meral Akşener'in eşi kim, kiminle evli?

Meral Akşener'in bir dönem solcu dediği kocası Tuncer Akşener kimdir?

Meral Akşener'in eşi kim, kiminle evli? Meral Akşener'in bir dönem solcu dediği kocası kimdir?
Son günlerde siyasetin merkezinde olan, hakkındaki iddialar ile gündem olan İyi Parti Lideri Meral Akşener özel hayatı ile de merak ediliyor. Genç yaşlardan beri siyasetin içinde olan Meral Akşener 67 yaşında ve aslen İzmitli. Bir zamanlar solcuydu dediği eşi ise Tuncer Akşener. Bir oğlu olan Meral Akşener'in iki de torunu var.
Son dönemlerdeki söylemleri, çıkışları ile siyasetin renkli simalarından biri olan Meral Akşener aile hayatı da ile merak ediliyor. Ailesi hakkında ortaya atılan iddialar ile boğuşurken bir yandan da istifalar ile mücadele eden Meral Akşener'in her yaptığı olay oluyor. Son günlerde bitki çayı üzerinden yeni bir polemik yaratan Meral Akşener'in gençlik halleri sosyal medyanın gündeminde. Peki kimdir Meral Akşener, oğlu ve eşi kimdir gelin birlikte tanıyalım...,

İyi Parti Lideri Meral Akşener aslen İzmitli ve 64 yaşında. Tuncer Akşener ile evli olan Meral Akşener'in Fatih Akşener adında bir oğlu var. 2 kez babaanne olan Meral Akşener'in Pars ve Ayda adında iki torunu var.

Meral Akşener eğitim hayatı
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmen olarak çalıştı.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora ve yüksek lisansını tamamlayan Akşener, Kocaeli Üniversitesi’nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı yaptı.

1994 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde DYP’den Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu.

Siyasi hayatı böyle başlıyor
Türkiye tarihinde bir ilk olarak kadın İçişleri Bakanı olarak seçildi.

2001 yılında Milliyeçi Hareket Partisi’ne katılan Akşener, MHP İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi ve TBMM başkanvekilliği görevini üstlendi.

MHP’den genel başkan adaylığını açıklamasının ardından, Olağanüstü Kongre tarihini bildiren Akşener, partiden ihraç edildi.

25 Ekim 2017 tarihinde İYİ partiyi kurmuştur.
Meral Akşener, Tuncer Akşener ile evlidir ve bir çocuk annesidir.
Eşi Tuncer Akşener kimdir?
Akşener ve eşi hakkında bir çok iddia ortaya atıldı. Bu iddialardan biri de Meral Akşener'in kocası Tuncer Akşener'in Dev-Solcu olduğuydu.

Meğer bu doğruymuş... Sıkı bir Maocu olan Tuncer Akşener, Doğu Perinçek'in izinden gidip gazetelerini dağıtıyormuş. Meral Akşener sıkı bir solcu olan kocasını ülkücü olarak devşirmiş. Akşener 'ilk bakışta vurulmuştuk' dediği eşiyle büyük bir aşk yaşamış ve yaşıyor.

Meral Akşener bir röportajında kocası hakkında bilinmeyenleri şöyle anlatmıştı:
“Tuncer’lerin evle bizimki aynı bahçenin içinde iki evdi. Sene 1974’tü. Evi yerleştirmiştik. Çok yağmur yağıyordu. Ben pencereden dışarı bakıyorum. Bahçeyi su başmış, bir genç paçalarını sıvamış, çıplak ayakla suyu süpürüyor. Ben bakarken, eşim kafasını kaldırdı, ilk defa öyle gördük birbirimizi.

İlk görüşte aşk
O da ODTÜ’deydi. Hazırlık biri bitirmiş gelmişti. Birbirimize ilan-ı aşk etmiştik. O bana çok güzel mektuplar, şiirler yazardı. Hâlâ saklarım. Çiçek gönderirdi. Ben ise ona solcuların ne kadar kızdığı eser varsa Safahat’ı, Necip Fazıl’ı gönderirdim. Tuncer, sıkı Maocuydu. Eylemlere katılırdı, Perinçek’in gazetelerini dağıtırdı. Hızlı solcuydu yani. Arkadaşlığımız siyasi tartışmalarla başladı. Evlenmeden onu sağcı yaptım.”

"Evlenmek için Tuncer evden kaçtı"
“Biz okurken nişanlanmayı istedik, iki aile de karşı çıktı. Karşılıklı grevler yaptık. Tuncer evden kaçtı. İzini kaybettirdi. Gittiği yeri kimseye söylemedi. Orası hâlâ meçhuldür. Ben de sofraya küsmüştüm. 15 gün yemek yemedim. Sonuçta benim okul bitmeden nişanlanmama izin vermediler.”

Solculuğu bırakınca kafasını kırdılar
“Tuncer, ODTÜ Gaziantep kampusundaydı. Bir grup arkadaşıyla soldan kopunca devrimci arkadaşlarından çok ciddi dayak yedi. Kafasını kırdılar. Tuncer, bu olaylar nedeniyle iki yıl kaybetti.

surmelihaber  refaranstürk  kaynak haber

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENDİM
  • 2
    KIZDIM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Meral Abla, İYİ Parti'ye veda etti
Bölgesel

Meral Abla, İYİ Parti'ye veda etti

İyi Partinin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. Meral Akşener, Kürsüden son kez konuştu. İyi Parti'de olağanüstü kurultayda aday olmayan Meral Akşener, son kez kürsüden partililere seslendi.

Meral Akşener, aday olmayacak! Adaylıklarını açıklayanlar var
Bölgesel

Meral Akşener, aday olmayacak! Adaylıklarını açıklayanlar var

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Akşener'in açıklamasının ardından Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın genel başkanlık için adaylığını duyurdu. Kürşad Zorlu ve Mehmet Tolga Akalın'ın da aday olması bekleniyor.

Meral Akşener, Aydın Efeler Belediyesi'nde Başkan Atay ile Görüştü - Haberler
Yaşam

Meral Akşener, Aydın Efeler Belediyesi'nde Başkan Atay ile Görüştü - Haberler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Efeler Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile görüştü.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den sakinlik uyarısı
Yaşam

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den sakinlik uyarısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde’de esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, siyasi gerilimlere gerek olmadığını söyleyerek, "Şahısların yaptığı işlere bağırırım ben. İşe bağırmak hakkımız ama anasını, babasını, çocuğunu, eşini karıştırmak doğru değil" dedi.

Akşener, gezdiği Gönen’de alışveriş yaptı
Bölgesel

Akşener, gezdiği Gönen’de alışveriş yaptı

Balıkesir’in Gönen ilçesine gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretleri yaptı. Vatandaşların ilgi gösterdiği Akşener, bir iş yerinden turşu ve asma yaprağı satın aldı.

Akşener'in acı günü ablası son yolculuğuna uğurlandı
Bölgesel

Akşener'in acı günü ablası son yolculuğuna uğurlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hayatını kaybeden ablası Mualla Özen'i Kocaeli'nde son yolculuğa uğurladı.