Mersin’in Mut ilçesinde başlatılan gelir getirici tür ağaçlandırmaları çerçevesinde 6 yıl önce dağıtımı yapılan Antep fıstığı ağaçları ilk ürünlerini verdi.
Mut Orman İşletme Müdürlüğü Alahan İşletme Şefliği sınırlarındaki Geçimli Mahallesi’nde, gelir getirici tür ağaçlandırma sahalarında Antep fıstığı hasadı başladı. Bu yıl köyde 7 bin 730 dekar alanda 300 ton ürün beklenirken fıstığın kilosu çiğ hali ile 62 TL olarak belirlendi.
Antep fıstığı üretimine başladıklarını kaydeden Geçimli Mahalle Muhtarı Soner Kocatürk, “İlk hasat 62 liradan alıcı buldu. Her yıl hasat daha da artacak ve fiyatların da daha iyi olmasını bekliyoruz” dedi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)