Mersin

Mersin'de çocuklara afet eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara küçük yaşta afet bilinci kazandırmak amacıyla Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde kapsamlı bir eğitim programı başlattı.

Mersin'de çocuklara afet eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara küçük yaşta afet bilinci kazandırmak amacıyla Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde kapsamlı bir eğitim programı başlattı. Sel, yangın ve deprem gibi afetlere karşı hazırlıklı olmayı amaçlayan eğitimlerde, çocuklara teorik bilginin yanı sıra simülasyon ve sanal gerçeklik uygulamalarıyla pratik deneyimler kazandırılıyor.
Afet İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen program kapsamında, yaz okuluna katılan çocuklara afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışlar anlatılıyor. Eğitimin ilk aşamasında sınıf ortamında temel bilgiler verilirken, ikinci aşamada Mercan Bilim Merkezi'nde yer alan afet simülasyon alanlarında uygulamalı eğitimler gerçekleştiriliyor.
Sanal gerçeklik gözlükleriyle desteklenen eğitimlerde çocuklar, afet çantası hazırlamayı, yaşam üçgeni oluşturmayı ve enkaz altında nasıl hareket etmeleri gerektiğini birebir uygulayarak öğreniyor.

"Afetlere karşı bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz"
Mersin Büyükşehir Belediyesi Afet Risk Hazırlığı Yönetimi ve Lojistik Şube Müdür Vekili Ayşegül Akça, verilen eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizde sıklıkla yaşanan afetlere ilişkin olarak, öğrencilerimize afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıyoruz. Hedefimiz; afetlere karşı daha hazırlıklı bireyler yetiştirmek ve toplumda bilinç oluşturmak" dedi.
Eğitimlerin yaz dönemi boyunca süreceğini ifade eden Akça, okul döneminde de Mercan Bilim Merkezi’nde programın devam edeceğini aktardı.

Çocuklar ve veliler eğitimlerden memnun
Eğitime katılan öğrencilerden Yusuf Toprak Özcan, "Dersler çok güzeldi. Çök-kapan-tutun hareketini öğrendim. Afet çantasında neler olması gerektiğini anlattılar. Herkese öneririm" diye konuştu.
Zeynep Nilya Ertuğrul ise "Deprem sırasında dikkatli olmalıyız. Ağır eşyaların yanına yaşam üçgeni kurmayı öğrendik. Mercan çocuklar için çok güzel bir yer" ifadelerini kullandı.
Bir diğer öğrenci Çınar Faruk Akar, "VR gözlüklerle deprem çantası hazırladık, düzenekleri inceledik. Bilgilendirici ve eğlenceliydi" dedi.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.