Mersin’in ilçelerinde altyapı çalışmalarını sürdüren Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke’de başlattığı Yeşilovacık Mahallesi içme suyu iletim hattı yapım işine devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Yeşilovacık, Işıklı ve Hırmanlı mahalleleriyle Tisan ve Mavikent bölgesinin içme suyu kapasitesi artırılacak.
MESKİ’nin yatırım bedeli 40 milyon 529 bin lira olan yapım işi kapsamında 11 bin 194 metre muhtelif çaplarda iletim ve terfi hattı yapılacak. Yapılması planlanan tesisler ile Işıklı, Yeşilovacık mahallelerindeki mevcut su depolarına içme suyu iletimi sağlanacak. İş kapsamında 1 adet 100 metreküp biriktirme su deposu, 1 adet terfi merkezi, 1 adet sondaj kuyusu binası, 3 adet branşman odası, 14 adet vantuz odası, 17 adet tahliye odası inşa edilecek.
Çalışmanın tamamlanmasıyla Yeşilovacık, Işıklı ve Hırmanlı mahalleleri ile Tisan-Mavikent bölgesinde toplam 13 bin abone yeterli içme suyuna kavuşacak.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)