Mersin

MESKİ, Mersin'de Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm Başlattı! -Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, dijital dönüşüm projesi kapsamında Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, su ve kanalizasyon idareleri arasındaki en kapsamlı online hizmetler uygulamasını hayata geçirdi.

MESKİ, Mersin'de Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm Başlattı! -Haberler

MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, dijital dönüşüm projesi kapsamında Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, su ve kanalizasyon idareleri arasındaki en kapsamlı online hizmetler uygulamasını hayata geçirdi. MESKİ web sitesinde bulunan online işlemler menüsü üzerinden vatandaşlar artık tüm işlemlerini şubelere gelmeden dijital ortamda gerçekleştirmeye başladı.
MESKİ’nin teknolojik yatırımları sayesinde ‘online.meski.gov.tr’ adresini kullanarak sisteme giriş yapan vatandaşlar; ilk abonelik, abonelik devir, abonelik fesih, bilgi güncelleme, borç sorgulama ve ödeme, oku & öde, faturalar ve dekont görüntüleme, fatura itirazı, aboneliğe ait su arıza bildirimi, kaçak su ihbarı, yapılandırma başvurusu, otomatik ödeme talimat sorgulama, randevu işlemleri, geçici kapama, tadilat başvurusu, su kesintileri ile ilgili bilgilendirme işlemlerini yapabiliyor. Bu sayede MESKİ aboneleri şubelere gelmeye gerek kalmadan, bulundukları yerden abonelikle ilgili tüm işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabiliyor.

“En kapsamlı online hizmetler uygulamamızı hayata geçirmiş bulunuyoruz”
MESKİ Abone İşleri Dairesi Başkanı Saniye Selvi Tezcan, online abonelik işlemleriyle ilgili bilgiler aktararak, “Kurumumuzca yürütmekte olduğumuz dijital dönüşüm projesi kapsamında su kanalizasyon idareleri arasında en kapsamlı online hizmetler uygulamamızı hayata geçirmiş bulunuyoruz. Kurumsal internet sitemizde bulunan online işlemler menüsü aracılığı ile artık abonelerimiz tüm işlemlerini şubelerimize gelmeden dijital ortamda gerçekleştirebilirler. Bu kapsamda, Türkiye’de bir ilke de imza atmış olmanın gururunu yaşamaktayız. Yenişehir, Mezitli, Akdeniz ve Silifke ilçe belediyeleri ile yapmış olduğumuz sistem entegrasyonları sayesinde, ilk abonelik müracaatında gerekli olan tüm evraklar tarafımızca sistem üzerinden kontrol edilerek, işlemler tamamen dijital ortamda tamamlanabilmektedir. Diğer ilçelerimizde ise talepler dijital ortamda alınarak, gerekli evrakların sisteme abone tarafından eklemesi sonrasında süreç yine dijital ortamda tamamlanacaktır. Buna ilave olarak abonelik devir, abonelik fesih ve tadilata istinaden yapılması gereken mühürleme talepleri ile birlikte, sistemimizde kayıtlı abonelik bilgilerine ait güncelleme işlemleri de yine online işlemler menümüz üzerinden yapılabilir" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MESKİ'nin Altyapı Çalışmalarında Yerinde İnceleme
Yaşam

MESKİ'nin Altyapı Çalışmalarında Yerinde İnceleme

MESKİ’nin yürüttüğü ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi, Frezelenmesi ve Hasarlı Yerlerin Kazısız Teknolojilerle Noktasal Tamiri’ işini yerinde inceleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Biz tüm Mersin’deki altyapıların MR’ını çekiyoruz.

Silifke Atık Suyu Arıtma Tesisi'nde Yeni İçme Suyu Laboratuvarı Hizmete Girdi
Yaşam

Silifke Atık Suyu Arıtma Tesisi'nde Yeni İçme Suyu Laboratuvarı Hizmete Girdi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke atık su arıtma tesisi bünyesinde devreye aldığı içme suyu laboratuvarı ile artık Mersin’in batı ilçelerine daha hızlı içme suyu analizi hizmeti verecek

MESKİ'nin 150 milyon değerindeki projeleri hayata geçiyor
Etkinlik

MESKİ'nin 150 milyon değerindeki projeleri hayata geçiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibelerle birlikte birçok projeyi hayata geçirecek.

MESKİ’nin 2024 yılı bütçesi  belli oldu
Bölgesel

MESKİ’nin 2024 yılı bütçesi belli oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ) 2024 yılı bütçesi, 9 milyar 462 milyon lira olarak kabul edildi.

Mersin'de Şiddetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiliyor
Bölgesel

Mersin'de Şiddetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Kent merkezinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, Atatürk Parkı sahilinde oluşan dalgalar kıyıya vurdu. Meteorolojinin fırtına uyarısı üzerine birçok amatör balıkçı da denize açılamadı.

Mut'ta Ölüm Virajı Can Aldı
3. Sayfa

Mut'ta Ölüm Virajı Can Aldı

Mersin’in Mut ilçesinde bulunan ölüm virajı olarak bilinen bölgede devrilen kamyonun kasası yok oldu, kabini hurdaya döndü, sürücü hayatını kaybetti.