Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 26 Haziran Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporuna göre, yurdun birçok bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji’nin tahminlerine göre Akdeniz’in Toroslar kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile bazı iç ve doğu illerinde sağanak yağış görülecek.
Edirne, Denizli, Burdur, Bolu, Karabük, Artvin, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Aydın, Muğla ve Antalya’nın iç kesimlerinde de yerel yağış geçişlerinin etkili olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu.
Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden saatte 40 ila 60 kilometre hızla esmesi bekleniyor. Vatandaşların özellikle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve açık alanlardaki risklere karşı dikkatli olması istendi.
26 Haziran Cuma günü İstanbul’da havanın az bulutlu ve açık geçmesi, sıcaklığın 32 derece olması bekleniyor.
Ankara’da parçalı ve az bulutlu hava tahmin edilirken, sıcaklığın 31 dereceye ulaşacağı bildirildi.
İzmir’de ise hava az bulutlu ve açık olacak. Kentte en yüksek sıcaklığın 36 derece olması bekleniyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıcak hava etkisini sürdürecek.
Şanlıurfa’da sıcaklığın 39 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Uzmanlar, yüksek sıcaklıkların etkili olduğu bölgelerde özellikle öğle saatlerinde dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)