Gümüşhane’de Meteoroloji’nin kar ve fırtına uyarısının ardından oto lastikçilerde kış lastiği taktırmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Gümüşhane’nin de aralarında olduğu iller için yoğun yağış, yüksek kesimlerde kar ve fırtına uyarısının ardından oto lastikçilerde aşırı yığılma yaşandı.
Haberi alan vatandaşlar 1 Aralık’ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasını beklemeden araçlarının lastiklerini değiştirmek için oto lastikçilere akın etti.
Kent merkezindeki oto lastikçilerin hemen hepsinde aşırı yoğunluk yaşanırken düne göre işler yüzde 100’den fazla arttı.
Aracının lastiğini değiştirmek için saatlerde sıra beklemek zorunda kalan Musa Can, “Bu yıl kış lastiklerini erken takıyoruz. Sosyal medyada ve meteorolojinin uyarılarını görünce bu uyarıyı dikkate alıp aracımın yazlık lastiklerini kışlıklarla değiştirdim. 1 Aralık’ta değişmesi gerekiyordu ama bu yıl erkene çektik. Kış şartları Gümüşhane’de zor oluyor. Bunun için lastiklerimi erkenden değiştirdim. Çok kalabalık var. Uyarıyı duyan gelmiş. Aracı olan herkesi kış lastiklerini değiştirmeye davet ediyorum” dedi.
Oto lastikçi Serdar Çoban ise 1 Aralık’ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasının meteorolojinin uyarısının ardından biraz öne aldıklarını belirterek, “Bugün gece yarısına kadar mesai yapıp vatandaşlarımızı mağdur etmemek istiyoruz. Güvenli seyahat için herkes kış lastiğini taktırmalı. Dünle bugün arasında kar yağışı beklentisi ve meteorolojinin uyarıları nedeniyle işlerimizde yüzde 100 artış oldu. Yoğun bir şekilde çalışıp kimseyi mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)