Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son verilere göre, Türkiye genelinde nisan ayının ilk haftasında mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları, Perşembe gününden itibaren yerini tüm yurdu etkisi altına alacak olan kuvvetli sağanak yağış ve rüzgarlı bir sisteme bırakıyor. Hafta başında parçalı bulutlu bir gökyüzü hakimken, hafta ortasıyla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar ülke genelinde etkisini hissettirmeye başlıyor.
Hava sıcaklıklarında hafta sonuna doğru belirgin bir düşüş bekleniyor. Meteorolojik tahminler, Perşembe günü başlayacak yağışlı sistemin kıyı bölgelerde şiddetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur şeklinde görüleceğini ortaya koydu. Yağışın şiddeti bölgelere göre değişirken, rüzgarın kuzey yönlerden esmesiyle birlikte özellikle yağış anında fırtına riski bulunuyor.
Rüzgarın genel olarak hafif esmesi beklense de yağışlı sistemin geçişi sırasında orta kuvvete çıkacağı ve bazı noktalarda fırtına şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Hafta sonu planı yapacak olan vatandaşların, özellikle Cuma ve Cumartesi günleri etkisini artırması beklenen sağanak geçişlerine karşı hazırlıklı olması gerekiyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)